Kärppien ja HIFK:n välillä värikäs pudotuspelihistoria

1.4.2019
Kärppien ja HIFK:n välillä värikäs pudotuspelihistoria

Kristian Vesalainen löi viime keväänä semifinaalien ratkaisumaalin (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät vastaanottaa Oulun Energia Areenalle tutun pudotuspelivastuksen, kun Helsingin IFK saapuu haastamaan runkosarjan voittajan Liigan välierissä. Joukkueet kohtaavat samassa pudotuspelivaiheessa jo toisena vuotena peräkkäin, ja jos viime keväästä voidaan ottaa viitteitä, otteluparista on jälleen tulossa erittäin tiukka.

Monilla on tuoreessa muistissa, kun Kärpät eteni vuosi sitten finaaleihin jännittävien vaiheiden jälkeen. Sarjassa ratkaisua haettiin kolmesti jatkoajalta, molemmat ryöstivät voitot vieraskaukalosta ja pelit venyivät lopulta game seveniin asti. Semifinaalit päättyivät lopulta Kärppien juhliin, kun Kristian Vesalainen upotti 2-1-voittomaalin ja Veini Vehviläinen venyi päätöserässä jokaisen HIFK-laukauksen tielle. Tuon otteluparin jälkeen Kärpät marssi finaaleissa mestaruuteen.

HIFK ja Kärpät kohtasivat myös keväällä 2017, kun joukkueet aloittivat pudotuspelinsä ensimmäiseltä kierrokselta. Valitettavasti, helsinkiläiset olivat tuolloin niukasti parempia voittamalla Kärpät kahdesti jatkoajalla 4-3.

2000-luvulla joukkueet pelasivat pudotuspeleissä vastakkain yhteensä neljä kertaa. Vuonna 2004 Kärpät voitti välieräsarjan 3-2 Brett Lieversin jatkoaikaosumalla sekä pronssipelin 2006 lukemin 6-2. Kärppien riveissä molemmissa peleissä pelannut Ilkka Mikkola muistaa vuoden 2004 ottelusarjan ratkaisupelin dramaattiset vaiheet.

"Ottelun lopussa Niklas Bäckström loukkaantui eikä pystynyt jatkamaan pelaamista. Siinä vaiheessa vaihtopenkillä muuan Pekka Rinne alkoi venyttelemään, teki pari spagaattia ja piti maalin muurattuna. Lievers teki sitten jatkoajalla voittomaalin", Mikkola muistelee.


Kärpät ja HIFK aloittivat yhteisen pudotuspelihistoriansa vuonna 1980. HIFK:n mestaruusvuonna Kärpät taipui välierävaiheessa 3-1. Oululaiset kuittasivat pettymyksen seuraavassa mittelössä keväällä 1987 tiputtamalla HIFK:n niin ikään semifinaaleissa.

Värikkäät kamppailut saavat seuraavan ison luvun tänä keväänä. Kärpät ja HIFK aloittavat uuden semifinaalisarjan keskiviikkona Oulun Energia Areenalla, ja jos et ole vielä hankkinut peliin lippuja, löydät ne helpoiten Ticketmasterista.

Olethan ottanut huomioon myös välierien muuttuneen aikataulun. Lue uutinen tästä: Kärppien ja HIFK:n semifinaaliohjelmaan muutoksia