Huikea semifinaalisarja starttaa tänään Raksilassa

3.4.2019

Oulun Kärpät ja Helsingin IFK aloittavat tänään kamppailun Liigan finaalipaikasta. Tulinen taistelupari sytyttää Raksilaan saapuvan yleisön vuorenvarmasti, sillä kaksikon yhteiseen historiaan riittää käänteitä ja monilla on tuoreessa muistissa vuoden takainen seitsemän ottelun semifinaalitrilleri.

Joukkueet lähestyvät semifinaalien alkua eri lähtökohdista. Kärpät sai valmistautua alkavaan koitokseen viikon ajan, kun Ilves kaatui neljännesfinaaleissa suoraan neljässä ottelussa. HIFK sen sijaan kävi tiukan taistelun Lahden Pelicansia vastaan ja eteni jatkoon kuuden pelin jälkeen voitoin 4-2. Oululaisilla on puolellaan myös kotietu, ja kotiyleisön edessä Kärpät on ollut monille liian kova vastus.

Kärppien selkä ei siltikään saa suoristua ottelusarjan aikana. HIFK tiputti kovavireisen Pelicansin, joka antaa osviittaa siitä, että helsinkiläiset ovat nälkäisiä. Tämän myöntää myös päävalmentaja Mikko Manner.

"Faktahan on, että Pelicans oli huippujoukkue ja hyvässä vireessä. Kun sen sarjan voittaa 4-2, niin se kertoo jotain HIFK:sta. He ovat omat vaikeutensa voittaneet ja uudesti kuoriutuneet. Aivan mahtavaa, että päästään taas kohtaamaan, ja jos ei tästä nauti, niin ei nauti mistään", Manner kommentoi aamujäiden jälkeen.

HIFK:sta löytyy oululaisille tuttuja kavereita. Yhdeksällä eri kaudella Kärppiä edustanut Juho Keränen muistetaan Raksilassa lämpimästi, kuten myös viime kauden rosteriin kuulunut ja kuluneella sesongilla takaisin Helsinkiin suunnannut Jasse Ikonen. HIFK:ta kevään peleissä ovat johtaneet tähtipelaajat Erik Thorell, Juhani Tyrväinen sekä puolustaja Kyle Quincey, mutta joukkueesta löytyy muitakin ratkaisijoita.

Kärpillä on pelaajia vastaamaan HIFK:n laadukkaaseen pakettiin. Manner alleviivaakin, että kahden Liigan jättiläisen kohtaamiset kiinnostavat yleisöä, ja sen takia halliin syntyy aina erityinen tunnelataus.

"Hienointa tässä on se, että molemmista joukkueista löytyy paljon loistavia pelaajia ja persoonia. Näiden persoonien näkeminen taistelemassa oman väristen puolella on jotain mahtavaa", päävalmentaja hehkuttaa.

Kärppien illan kokoonpanossa ei nähdä järisyttäviä yllätyksiä. Ilves-sarjan katkaissut Jari Sailio pelaa Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen kanssa kakkoskentässä ja Michal Kristof siirtyy kolmosketjun keskelle. Jussi Jokinen palaa ykkösketjun laidalle ja maalia vartioi Veini Vehviläinen.

Kiekko tippuu jäähän Oulun Energia Areenalla 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!