A-nuoret suomenmestareiksi!

4.4.2019
A-nuoret suomenmestareiksi!

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärppien A-nuoret ovat Nuorten SM-liigan mestareita vuosimallia 2018-2019. Joukkue kaatoi torstai-iltana Bluesin maalein 6-3 ja vei finaalisarjan nimiinsä 3-0.

Kärpät sai tuekseen yli 1200-päisen yleisön, eikä kotijoukkue jättänyt ketään hiljaiseksi. Vieraiden verkko heilui kahdesti jo avauserän aikana, kun Tuukka Tieksola ja Jaakko Niskala laukoivat kiekon häkkiin.

Toisessa erässä Kärppien peli vain parani. Kärpät rokotti espoolaisia kahdesti ylivoimalla Ville Heikkalan ja Aatu Rädyn toimesta. Espoolaiset pääsivät peliin hetkellisesti mukaan, kun Petteri Villanen hyödynsi alivoimalla kärppäpakkien huolimattomuuden.

Blues nousi takaisin kahden maalin päähän päätöserässä. Jesse Pesonen löysi tilaa maalivahti Justus Annusen selän takaa ja laukoin pelin 4-2:en. Kärpät ei panikoinut, ei etenkään silloin, kun Jesse Koskenkorva vei kotijoukkueen 5-2-johtoon kolmannen erän puolivälissä.

Molemmat joukkueet niittasivat vielä yhdet maalit, eikä peli missään vaiheessa kääntynyt vieraille. Juhlat saivat alkaa, kun pelikellosta loppuivat sekunnit, eikä riemulla ollut rajaa. Pelaajat ryntäsivät yhteen rykelmään, halauksia jaettiin ja onnenkyyneleitä nähtiin.

Pitkä kausi sai palkintonsa. Kapteenistoon kuuluva Jesse Saarinen oli syystäkin ylpeä joukkueestaan, kun takana oli pettymykseen päättynyt viime kausi ja haasteellinen syksy.

"On ollut pitkä matka ja hienoa tehdä jätkien kanssa hommia. Tosi onnellinen fiilis tällä hetkellä", Saarinen kiteytti pelin jälkeen.

Joukkue lähtee ansaitulle lomalle, tänä keväänä kultamitalit kaulassa, suomenmestareina.