Kärppien A-, B-, B2- ja C1-nuoret pelaavat suomenmestaruudesta

4.4.2019
Kärppien A-, B-, B2- ja C1-nuoret pelaavat suomenmestaruudesta

Kulunut jääkiekkokausi on ollut tänä vuonna Kärpille poikkeuksellisen onnistunut. Edustusmiehistön ennätyksellisen runkosarjavoiton ja semifinaalipaikan lisäksi menestystä on kertynyt myös junioripuolelta sekä Naisten Liigasta.

Kärppien B-nuoret etenivät finaaleihin, kun pudotuspeleissä alle jäivät Tampereen Ilves kahdessa pelissä ja Porin Ässät kolmen ottelun jälkeen. Kärpät oli väkivahva jo runkosarjassa, sillä se vei sarjaherruuden 18 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Jokereihin. Nämä kaksi joukkuetta kamppailevat kullasta viikonlopun finaaleissa.

B-junioreiden päävalmentaja Jari Karppinen uskoo, ettei Kärppien onnistunut kausi ole sammuttanut joukkueen nälkää. Kärpät joutuu vielä kerran kovan haasteen eteen, sillä Jokereilla on tavallaan kotietu, vaikka pelit pelataankin Töölön jäähallissa.

"Kaksi parasta joukkuetta on jäljellä. Hyvät finaalit ovat tulossa, kun molemmat tykkäävät pelata liikkuvaa jääkiekkoa. Me emme ole vielä saavuttaneet joulukuussa asetettua tavoitetta, joten vielä ei voida rentoutua", Karppinen tiivistää.

Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen yhteinen B2-juniorijoukkue ei pärjännyt hullummin sekään. Joukkue miehitti oman sarjataulukkonsa piikkipaikan ja on marssinut pudotuspeleissä suvereenisti finaaleihin saakka. Kevään aikana Kärpät/Ahmat nujersi sekä HPK:n että KalPan suoraan kahdessa ottelussa ja suuntasi finaaleihin Porin Ässien haastajaksi.

B2-nuorten valmentaja Petri Nikupeteri paljasti finaalien aattona, että joukkueella oli kauden alussa haasteita tiimityöskentelyssä. Iso osa pelaajista saapui joukkueeseen Oulun ulkopuolelta, mutta vuoden edetessä jätkät hitsautuivat yhteen.

"Syksyllä harjoitusten ja pelaamisen laatu heitteli, mutta joulun jälkeen pelaajia ei ole tarvinnut herätellä ja jokainen on noussut vaaditulle tasolle", Nikupeteri kertoo.

B2-juniorit ovat edenneet vaiheesta seuraavaan määrätietoisesti. Kultamitaleista alettiin puhua vasta pudotuspelien alla.

"Ollaan menty askel kerrallaan. Ensimmäinen steppi oli päästä alkusarjasta ylempään loppusarjaan, ja sieltä sitten SM-sarjan voittoon. Alkukeväällä jätkät asettivat tavoitteekseen mestaruuden".


C1-juniorit täydensivät superkauden, A-nuoret voiton päässä mestaruudesta

Kärppien vuonna 2003 syntyneiden joukkue huipensi oululaisseuran komean kauden nousemalla myös runkosarjavoittoon ja finaaleihin. Matkalla loppuotteiluihin Kärpät kaatoi neljännesfinaaleissa KalPan lukemin 7-6 ja 5-4 sekä semifinaaleissa Tapparan 12-2 ja 10-1.

C1-junnujen päävalmentaja Sami Suutarinen on nauttinut pelaajiensa tekemisestä ja oli tyytyväinen, miten joukkue osoitti venymiskykyään pudotuspeleissä.

"KalPaa vastaan oltiin tiukoilla, ja voitettiin Kuopiossa vasta jatkoerässä. Tappara oli sitten meille sopivampi vastustaja. Meidän pelimme on koko ajan parantunut", Suutarinen kommentoi.

Suutarinen odottaa haasteellista finaalisarjaa Jokereita vastaan, mutta uskoo samalla vahvasti omiinsa.

"Meillä on loistava paketti kasassa ja pelaajat ovat terveitä. Jokerit on hyvä joukkue, ja saadaan varmasti laadukkaat pelit. Ei auta muuta kuin nautiskella."

Oulun Kärppien A-nuoret voivat tuoda oululaisseuran kevään ensimmäisen suomenmestaruuden jo tänään torstaina. Eilen joukkue otti toisen voittonsa finaalisarjassa Espoon Bluesia vastaan, ja Nuorten SM-liigan mestaruus voi ratketa illalla kotiyleisön edessä Oulun Energia Areenalla.

Huippujännittävä ottelu alkaa kello 18:30.

B-, B2- ja C-sarjojen mestaruudet ratkeavat kaikki tänä viikonloppuna Töölössä järjestettävässä loppunäytöksessä. Tämä tarkoittaa, että Helsingissä nähdään yhteensä kolme Kärppien juniorijoukkuetta, ja viimeistään sunnuntai-iltana on selvää, minkä värisiä mitaleita sieltä tuodaan kotiin Ouluun.

Eikä pidä unohtaa, että myös edustusmiehistö saapuu Nordenskiöldin­kadulle perjantaina. Kärppien ja Helsingin IFK:n välinen semifinaalisarja on oululaisten eduksi 1-0.

Mitalien makuun päästiin jo aikaisemmin Naisten Liigan puolella, mistä Kärpät nappasi pronssia. Maaliskuun puolivälissä Kärpät kaatoi pronssimatsissa KalPan.