Semifinaalit jatkuvat Helsingissä

5.4.2019
Semifinaalit jatkuvat Helsingissä

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärpät ja Helsingin IFK esittävät tänään perjantaina semifinaalisarjan toisen näytöksen, kun joukkueet kohtaavat Nordiksella. Etu on oululaisilla, sillä Kärpät vei ensimmäisen kamppailun jännittävien vaiheiden jälkeen ja johtaa otteluparia 1-0.

Kärpät hakee tänä iltana semifinaalien seuraavaa voittoa haasteellisen helsinkiläisyleisön edessä. Nordiksen katsomoon mahtuu yli 8000 silmäparia, ja lähtökohtiin katsottuna halliin odotetaan lähes täyttä tupaa. Helsingin jäähalli on ollut aina haasteellinen paikka hakea voittoja, mutta kuluneella kaudella Kärpät on onnistunut siellä hyvin. Viimeksi helmikuussa Kärpät kävi Helsingissä nappaamassa 2-0-voiton, ja runkosarjan kolmesta visiitistä Kärpät saalisti yhteensä kuusi sarjapistettä.

Päävalmentaja Mikko Manner uskoo, että HIFK:ssa riittää latausta, etenkin kotiyleisön edessä helsinkiläisseura pelasi vahvasti Pelicansia vastaan neljännesfinaalien jälkimmäisellä puoliskolla.

"Eiköhän HIFK jättänyt Pelicans-sarjassa ja kotiotteluissaan itselleen positiivisen fiiliksen. Pelit kaksi, kolme ja neljä ne pelasivat erinomaisesti. Me tiedetään, että HIFK tulee lujaa päälle ja pystyy kääntämään nopeasti peliä. Marginaalit ovat tänäänkin todella pieniä", Manner pohtii aamujäiden jälkeen.

Kärpät saa rankan pelirykelmän keskellä kaivatun vahvistuksen takaisin miehistöön, kun Oskar Osala vapautuu pelikiellosta. Osalan läsnäolo tuo Kärppiin lisää virtaa, ja Manner luottaa hyökkääjän nousevan tärkeään rooliin kevään tarinassa.

"Uskotaan, että siellä on se yksi palanen mukana, joka voi tehdä meistä parempia. Osku on isokokoinen pelaaja ja viihtyy lähellä vastustajan maalia, missä se tila on vähissä. Hän on lisäksi tottunut pelaamaan isoja pelejä keväisin. Hänen isoin vahvuutensa on kuitenkin se, että hän saa ympärillään olevat ihmiset voimaan hyvin", päävalmentaja kuvailee Osalaa.

Osalalle paluu pudotuspeleihin tuo hymyn kasvoille. Hyökkääjä kommentoi aamujäiden jälkeen, että tunnelataus kevään ratkaisuotteluissa eroaa valtaisasti runkosarjan matseista. Mies tietää mistä puhuu, sillä Osalalla on takanaan kymmeniä pudotuspeliotteluita niin KHL:stä kuin Pohjois-Amerikasta.

"Näissä peleissä on aina niin pienet marginaalit, niin on helppo motivoitua jokaisen vaihdon jokaiseen yksityiskohtaan. On helppo pysyä keskittyneenä ja motivoituneena, kun tietää, miten tärkeitä ne pienet asiat ovat", Osala kertoo.

Kärpät ja HIFK kohtaavat keskiviikon ja maanantain välillä yhteensä neljä kertaa. Rankan peliohjelman ja Osalan paluun takia kokoonpanoon ollaan tehty muutoksia keskiviikkoisesta. Ykkösketju ja pakkiparit säilyvät muuttumattomina, mutta muita hyökkäysketjuja on sekoitettu ja seiskapakiksi Taneli Ronkaisen tilalle nousee Aleksi Mäkelä.

Osala täydentää Michal Kristofin ja Radek Koblizekin kakkosketjun, kolmosessa pelaavat Jari Sailio, Miska Humaloja sekä Aleksi Heponiemi ja nelosessa Sami Anttila siirtyy Otto Karvisen tilalle. Rasmus Kupari on huilivuorossa. Maalilla kiekkoja torjuu Veini Vehviläinen.

Semifinaalipeli alkaa kello 18:30.

Sarja palaa Ouluun jo huomenna. Löydät otteluliput helpoiten Ticketmasterista.