Tunnerikas ottelu kääntyi IFK:n eduksi - Semifinaalit jatkuvat jo huomenna Oulussa

5.4.2019
Tunnerikas ottelu kääntyi IFK:n eduksi - Semifinaalit jatkuvat jo huomenna Oulussa

Kuva: Mikko Pylkkö

Oulun Kärpät ja Helsingin IFK kohtasivat semifinaalisarjan toisessa ottelussa perjantai-iltana Helsingin jäähallissa. Avausottelun tavoin myös tänään nähtiin erittäin viihdyttävä ja tasaväkinen peli, jonka lopulta isäntäjoukkue voitti maalein 3-2 (1-1, 2-0, 0-1). Sarja jatkuu huomenna Raksilassa.

Ottelu alkoi Kärppien näkökulmasta pirteästi, kun joukkue onnistui luomaan tilanteita kotijoukkueen maalilla. HIFK ei onnistunut pysäyttämään oululaisten alkuhuumaa, ja Michal Kristof ohjasi Kärpät 1-0 johtoon Mikko Niemelän ja Lasse Kukkosen esityöstä. Maali oli slovakialaiselle ensimmäinen Liigan pudotuspeleissä.

Aikaisen takaiskun jälkeen HIFK alkoi heräilemään. Kotijoukkue lisäsi painetta vieraiden päätyyn ja ryhtyi karvaamaan aktiivisemmin. HIFK onnistui tasoittamaan pelin 1-1:en, kun Juho Keränen nosti kiekon Kärppien maalin kattoon ajassa 15:05. Tauolle siirryttiin tässä tilanteessa.

Toinen erä oli Kärpille hankala. HIFK rokotti erän alussa ylivoimalla, kun Teemu Erosen vahva laukaus löysi tiensä Veini Vehviläisen taakse. Noin neljän minuutin jälkeen HIFK lisäsi oululaisten tuskaa. Maalin tehnyt Eronen lähetti pitkällä syötöllään Erik Thorellin läpiajoon, eikä kultakypärä epäonnistunut Vehviläisen edessä.

Erän vanhetessa Kärppien huolimattomuus lisääntyi. Ensin Jussi Jokinen sai 2+10 -rangaistuksen laitataklauksesta ja erän lopulla Vehviläinen, Joonas Rask ja Juhani Tyrväinen heiluttivat nyrkkejään ja saivat kukin väkivaltaisuudesta kaksiminuuttiset. Tuomareiden kädet nousivat tiuhaan myös päätöserässä.

Kärpät lähti kolmanteen erään selkä seinää vasten. Takaa-ajoasetelma lisäsi Kärppien draivia, joka aiheutti ongelmia helsinkiläisten päädyssä. Kärppien kiri koki kuitenkin ison kolauksen, kun Oskar Osala sai seuraavan 2+10 minuuttisen rangaistuksen. HIFK ei onnistunut ylivoimalla uudestaan.

Peli muuttui todella jännittäväksi loppuminuuteilla, kun Vehviläinen otettiin pois maalilta ja Ville Leskinen kavensi pelin 3-2:en. Leskinen siirsi kiekon puolityhjään maaliin Jani Hakanpään ja Jokisen esityöstä. Kavennuksen jälkeen molempien joukkueiden pelaajien tunteet kävivät kuumina, ja tuomareilla riitti kiireitä pitää tappeluparit irti toisistaan. Ottelun lopulla Leskinen ja Aleksi Heponiemi saivat paikkoja tasoitukseen, mutta hyvin torjunut Engren ei sortunut paineen alla.

Engren pelasti HIFK:n illan ja venyi yhteensä 29 kertaa pelivälineen tielle. Vehviläinen keräsi 18 torjuntaa.

Näin HIFK vei semifinaalien ensimmäisen kotiottelunsa maalein 3-2. Sarja jatkuu huomenna Raksilassa, mistä molemmat joukkueet hakevat otteluparin toista voittoa.

Liput huomiselle löydät kätevimmin Ticketmasterista!