Semifinaalit palaavat Raksilaan

6.4.2019

Kärpät ja Helsingin IFK pelaavat lauantai-iltana semifinaalien kolmannen pelin. Oululaisilla on kotietu puolellaan, ja viimeisessä Raksilassa käydyssä kohtaamisessa Kärpät nousi kahden maalin takaa voittoon. Joukkueet pelasivat Helsingissä eilen, joka lisää palautumisen merkittävyyttä.

HIFK onnistui tasoittamaan ottelusarjan eilisellä 3-2-voitolla. Ilta oli monella tapaa hankala Kärpille, kun takaiskumaalit syntyivät puolustuksen merkkausvirheistä, jäähyt rikkoivat rytmiä ja ehjät hyökkäykset jäivät vähiin. Tänään eilistä ei parane murehtia. Kärpät pelaa parhaiten kotihallissaan, joten luultavaa on, ettei eilen havaittua hermostuneisuutta nähdä Raksilassa.

Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola on ollut kiireinen käytyjen pelien analysoinnissa. Hän ei ollut tyytyväinen saatuihin jäähyihin, mutta ymmärtää niiden kuuluvan playoffsien luonteeseen.

"Totta kai pyritään pelaamaan jäähyttömästi, mutta niitä silloin tällöin aina tulee. Pitää vain tehdä huolellisesti asioita. Me molemmat olemme pelanneet sitoutunutta alivoimaa."

Otteluparissa kotietu on pitänyt. Mikkola painottaakin, että tutussa hallissa pelaaminen sopii pelaajille aina paremmin.

"Meillä on hieno yleisö täällä Oulussa ja HIFK:lla on omansa, joka antaa energiaa heille. Sillä on iso merkitys pelata omien kannattajien edessä."

Rasmus Kupari palaa kokoonpanoon Aleksi Heponiemen ja Radek Koblizekin kakkoskentän keskelle. Otto Karvinen pelaa tänään neloskentän laidalla ja Taneli Ronkainen seiskapakkina. Veini Vehviläinen jatkaa maalilla ja Justus Annunen varamiehenä.

Tänään Oulun Energia Areenan kylkeen kohoaa uusi Bar Timeout -teltta, joka aukeaa kaksi tuntia ennen pelin alkua. Siellä pääset lämmittelemään alkavaan koitokseen hyvässä seurassa ja ottelun jälkeen vielä puimaan nähty ottelua. Viihteestä vastaa Duo Rinttilä & Kangas.