Veini Vehviläinen nollasi HIFK:n äänekkään kotiyleisön edessä

6.4.2019

Oulun Kärpät siirtyi semifinaalisarjassa Helsingin IFK:ta vastaan jälleen kuskin paikalle, kun se kaatoi lauantai-illan trillerissä stadilaiset maalein 3-0 ja siirtyi voitoissa johtoon 2-1. Illan päähahmoiksi nousivat maalivahdit sekä maalintekijät Michal Kristof ja Ville Leskinen. Sarja jatkuu maanantaina Helsingissä.

Avauserässä molemmat joukkueet aloittivat varovaisesti, mikä vaikeutti laadukkaiden maalitilanteiden rakentamista. Kärppien kone alkoi pelin vanhetessa kulkemaan, ja muun muassa Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi rakensivat yhden huippupaikan. Toisessa päädyssä Veini Vehviläinen pelasi varmasti eikä antanut HIFK:lle aihetta juhlintaan. HIFK säikytteli ylivoimalla, mutta tänään Kärppien alivoima oli ensiluokkaista.

Maaleja ei nähty myöskään toisessa erässä, mutta paikkoja riitti. Ville Leskinen pääsi lyhyen ajan sisään kahdesti Atte Engreniä yksin vastaan, mutta kultakypärän vedoista puuttui tarkkuus. Kärpät pääsi kertaalleen ylivoimalle, muttei onnistunut sitäkään kautta yllättämään HIFK:n puolustusta. Näin illan maalit jätettiin päätöserään.

Verkko heilui ensimmäistä kertaa ajassa 42:06. Taneli Ronkainen heitti kiekon päädyn kautta Michal Kristofille, ja hyökkääjä otti kiekon haltuunsa, kääntyi ja tulitti kiekon rannelaukauksella ohi Engrenin. Maali oli Kristofille toinen kahteen viimeiseen peliin. Tämä osuma jäi lopulta voittomaaliksi, sillä Vehviläinen ei päästänyt ainuttakaan kiekkoa selkänsä taakse.

HIFK antoi kaikkensa, mutta stadilaiset eivät saaneet tasoitusta. Ville Leskinen päätti vieraiden taistelun iskemällä kaksi osumaa tyhjään häkkiin.

Ottelun iso sankari Vehviläinen tarvitsi nollapeliinsä 24 komeaa torjuntaa. Kollega Atte Engren torjui 18.

Ottelun paketoinut Leskinen kommentoi, että pelin rytmi heitteli kovasta ja etenkin toisessa erässä Kärpillä oli hankalaa.

"Eka erä oli hyvää pelaamista ja toisessa tehtiin tyhmiä virheitä, mistä HIFK sai hyviä paikkoja. Kolmannessa hallittiin meidän maaliimme asti", Leskinen kuvailee ottelua.

Sarja jatkuu maanantaina Helsingissä. Kärppien kultakypärä uskoo, ettei pelien luonne muutu, vaan ne jatkuvat tasaisissa merkeissä.

"Samanlaista vääntöä ovat olleet kaikki pelit, enkä usko, että se muuttuu. Helsingissä on pienempi kaukalo ja siellä on enemmän kamppailua, mutta siihen pitää olla valmiina."

Semifinaalisarja on nyt Kärppien eduksi 2-1. Seuraavassa kohtaamisessa ei otteluparia voida katkaista, ja sarja palaakin Ouluun ensi perjantaina. Mutta sitä ennen kamppaillaan Nordiksella maanantaina.