C-nuoret voittivat SM-kultaa!

7.4.2019
C-nuoret voittivat SM-kultaa!

Oulun Kärppien palkintokaappiin pitää raivata jälleen lisää tilaa, kun C-nuoret voittivat sunnuntaina suomenmestaruuden Helsingin jäähallissa. Aikaisemmin myös A-nuoret olivat juhlineet mestaruutta. Sunnuntaina B- ja B2-nuorilla oli niin ikään mahdollisuus kultamitaleihin, mutta tällä kertaa vastustaja oli parempi.

Kärppien B-, B2- ja C-nuorten joukkueet vaelsivat viikonlopuksi Helsinkiin pelaamaan SM-sarjojensa finaaleissa. Jokaisessa kolmessa sarjassa finaalit venyivät sunnuntain ratkaisuotteluun, ja lopulta C-nuoret (vuonna 2003 syntyneet) selviytyivät voittajina maaliin.

Kärppien C-nuoret kävivät dramaattisen finaaliväännön Jokereita vastaan. Helsinkiläisjoukkue otti ottelussa komennon ensimmäisen viiden minuutin aikana, kun Otto Salin vei narripaidat ylivoimalla johtoon. Pelin seuraavaa maalia piti odottaa aivan loppuhetkille saakka. Kärpät pelasi ilman maalivahtia, kun Arttu Kuivas tasoitti ottelun ja vei pelin jatkoajalle. C-nuorten sankariksi nousi lopulta Viljami Marjala, joka iski Otto Mykrän ja Joonas Lohisalon esityöstä mestaruusmaalin.

C-nuorten valmentaja Sami Suutarinen oli äärimmäisen ylpeä pelaajiinsa, jotka nousivat lauantain raskaan pettymyksen jälkeen jaloilleen ja pelasivat itsensä seuraavana päivänä suomenmestareiksi.

"Lauantain peli oli aikamoinen pettymys pojille, mutta he saivat asiat mietittyä läpi ja tiesivät pelien jatkuvan sunnuntaina. Sitten sunnuntaina he pelasivat kauden parhaan pelinsä", Suutarinen kertoi.

Kulunut kausi oli Suutariselle ainakin toistaiseksi viimeinen valmentajan tehtävissä, kun yhdeksällä eri kaudella E-C-nuoria ohjannut käskyttäjä siirtyy viettämään taukoa jääkiekosta.

"Siinä on iso kuorma C-junnujen kanssa, kun on harjoituksia ja pelireissuja. Tässä nyt huilataan ja katsotaan, onko virtaa tulevina vuosina. Saatiin mestaruus, niin ei ole tämän parempaa paikkaa jäädä tauolle."


Sekä B- että B2-juniorit hävisivät ratkaisevan finaaliottelun todella pienellä erolla. B-nuorissa finaalivastustaja Jokerit kuittasi vuotta nuorempien finaalien pettymyksen kaatamalla Kärpät jatkoajan maalilla 3-2. Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen yhteinen B2-nuorten joukkue Kärpät/Ahmat kaatui Porin Ässien käsittelyssä 2-0.

Kärppien kausi hakee vertaistaan niin aikuisten tasolla kuin myös nuorisosarjoissa: A- ja C-nuoret saalistivat kultaa, B- sekä B2-nuoret hopeaa ja Naisten Liigan joukkue sai pronssia. Nuorisosarjoissa kärppäjoukkueet ottivat myös runkosarjojen herruudet nimiinsä.

Suomen mestaruudesta taistellaan vielä Liigassa, missä Kärpät on edennyt semifinaalivaiheeseen.