Kärpät ryöstösaaliin perässä Nordiksella

8.4.2019

Oulun Kärpät lähtee yrittämään toista kertaa ryöstöä Nordenskiöldinkadulta, kun semifinaalisarja Helsingin IFK:ta vastaan on edennyt neljänteen kohtaamiseen. Panoksena on voitto, jolla on molemmille valtaisa merkitys. Jani Hakanpää painottaa yhteispelin merkitystä.

Kiihkeä ja tulinen semifinaalisarja Kärppien ja HIFK:n välillä suuntaa takaisin Helsingin jäähalliin. Takana on raskas kahden ottelun viikonloppu, kun joukkueet pelasivat perjantaina sekä lauantaina, ja näissä peleissä voitot jaettiin tasan. Kärpät on etulyöntiasemassa johtaessaan semifinaaleja 2-1, mutta jokainen käyty ottelu on päättynyt kotijoukkueen juhliin, joka puolestaan lupaa hyvää helsinkiläisille. HIFK ei ole hävinnyt kotiluolassaan vielä kertaakaan kevään pudotuspeleissä, jonka takia Kärppien ryöstö maistuisi entistä paremmalta.

Kärpät ja HIFK ovat esittäneet kolme jännitysnäytelmää, joista viimeisin nähtiin lauantaina Oulun Energia Areenalla. Tuossa ottelussa peli surrasi maalittomana aina kolmannen erän alkuminuuteille saakka, kunnes Michal Kristof yllätti HIFK-vahti Atte Engrenin. Hyökkääjän laukaus oli illan ainoa, jota maalivahti ei kyennyt torjumaan. Ville Leskinen paketoi pelin laittamalla kahdesti kiekon tyhjään rysään.

Maalivahdit ovat nousseet semifinaalien näkyvimmiksi hahmoiksi. Engren otti perjantain väännössä Nordiksella muutaman huippupelastuksen aivan loppuhetkillä ja torjui joukkueelleen voiton. Lauantaina sen sijaan Veini Vehviläinen oli mies paikallaan ja pelasi kevään toisen nollapelinsä.

Kärppien puolustaja Jani Hakanpää alleviivaa, että joukkueen täytyy ottaa lauantain pelistä parhaat asiat mukaansa Nordikselle.

"Hyvä yhteistyö pitää säilyä ja kova liike ja intohimo auttaa kaveria koko ajan. Täytyy pitää huolta vieruskaverista. Ne ovat isoimmat jutut", Hakanpää kertoo aamujäillä.

Kärppien kokoonpanomuutoksien kautta Hakanpää saa tänään Nordiksella vierelleen Taneli Ronkaisen, joka korvaa Teemu Kivihalmeen. Samalla Aleksi Mäkelä nousee seiskapakiksi. Kakkos- ja kolmoskenttään tulee myös viilausta, kun Radek Koblizek vaihtaa Jari Sailion kanssa paikkoja. Vehviläinen aloittaa ja Justus Annunen vartioi luukkua.

Maanantain semifinaalipeli alkaa tuttuun tapaan kello 18:30.

Semifinaalit palaavat illan tuloksesta huolimatta takaisin Ouluun ensi perjantaina 12.4. Liput ovat jo myynnissä ja löydät ne Ticketmasterista.