Kotivoittojen sarja jatkui semifinaaleissa

8.4.2019
Kotivoittojen sarja jatkui semifinaaleissa

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärpät ei onnistunut rikkomaan semifinaalien kotitaikaa, kun Helsingin IFK voitti kotonaan oululaiset vieraat maalein 2-0. Samalla Kärpät menettivät edun otteluparissa, sillä voitot ovat nyt tasan 2-2. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat perjantaina Raksilassa.

Avauserä oli hyvin kaksijakoinen. Kärpät oli ottelun alkuminuuteilla aktiivisempi ja sai luotua tilanteita helsinkiläisten päädyssä. Oululaisten peli koki erän puolivälissä täyskäännöksen, kun HIFK sai rangaistuslaukauksen. Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon ajassa 10:34 Tommi Santalan lauottua rankkarin Veini Vehviläisen patjan ylitse maaliin. Loppuaika avauserästä kului Kärppien päädyssä, mutta HIFK ei onnistunut rankaisemaan vieraitaan toistamiseen.

Kärppien oli aika herätä toisessa erässä. Markus Kankaanperän ja Santalan saamat jäähyt antoivat Kärpille mahdollisuuden tasoitukseen, mutta edelleen kiekot eivät päätyneet HIFK:n maaliin. Toisen erän kirivaihetta heikensivät myös Kärppien rangaistukset, ja lopulta tauolle lähettiin jälleen lukemissa 1-0.

Päätöserä alkoi. Ensin Lasse Kukkonen komennettiin jäähyboksiin ja ajassa 44:14 Sakari Salminen tulitti HIFK:n kahden maalin etulyöntiasemaan. Tämä maali oli ottelun viimeinen, sillä Engren oli illan aikana ohittamaton ja pelasi nollapelin. Enemmänkin HIFK:lla oli paikkoja tehdä lisäosumia, mutta Kärpät säästyi uusilta takaiskuilta.

Engren torjui täyden hallin edessä 22 laukausta. Vehviläinen pysäytti 25 kiekkoa.

Jännittävä semifinaalisarja jatkuu ensi perjantaina Oulun Energia Areenalla. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista! Liput ovat jo myynnissä ja löydät ne Ticketmasterista.