Kärpät käyttää välipäivät tehokkaasti

11.4.2019

Oulun Kärppien ja Helsingin IFK:n välinen semifinaalisarja jatkuu kolmen välipäivän jälkeen perjantaina Raksilassa. Jari Sailio ja muut kärppäpelaajat ovat saaneet kerätä voimia rankkaa vitospeliä varten, kun otteluparin aikaisemmat kohtaamiset käytiin läpi niin tiiviissä paketissa. Seuraavan ottelun voittajalla on mahdollisuus katkaista sarja Helsingissä.

Torstaiaamuna Oulun Energia Areenan kaukalossa kerrataan kuvioita ja pelitilanteita läpi. Vauhdikasta porukkaa johtaa Kärppien päävalmentaja Mikko Manner, joka puhaltelee pilliin ja käskee pelaajat seuraavaan harjoitteeseen. Jäällä nähdään syöttöralleja, ylivoimatilanteita, vastahyökkäyksiä sekä kahden keskisiä ja koko joukolla käytyjä palautekeskusteluja.

Keltaisessa harjoituspaidassa luisteleva Jari Sailio kuuluu energisen ryhmän kokeneimpiin playoff-ratsuihin. Hyökkääjä kertoo, että käytetyt pelipäivät ovat olleet tarpeen ja joukkue on käyttänyt aikaa oman pelinsä kehittämiseen.

"Olemme huoltaneet kroppaa ja palauteltu. Katsottu peliimme parannuksia ja otettu hyvistä asioista oppia", Sailio kommentoi.

Semifinaalit koettelivat pelaajia, kun Kärpät ja HIFK pelasivat neljästi keskiviikon ja maanantain välillä. Sailion tavat jäähdytellä pelien välissä ovat perinteisiä, eikä niitä parane lähteä muuttamaan keskellä pudotuspelikevättä.

"On käyty avannossa, syöty ja nukuttu hyvin. Olen yrittänyt miettiä muita asioita ja unohtaa iltapäivisin jääkiekon", Sailio kertaa rutiinejaan.

Ottelupari on tilanteessa 2-2. Perjantain pelin voittajalla on mahdollisuus katkaista sarja kuudennessa kohtaamisessa, joka käydään Helsingissä maanantaina. Sarjan teemana on ollut kotietu, sillä kaikki käydyt väännöt ovat päättyneet isäntien voittoon.

Yleisön merkitys on siis todella suuri tässä tasaväkisessä sarjassa, joten käy varaamassa itsellesi liput Kärppien perjantain kotipeliin ja kannusta oululaiset kohti finaaleja. Liput löydät helpoimmin Ticketmasterista.