Semifinaalien viides sinfonia kuullaan Raksilan perjantai-illassa

12.4.2019

Oulun Kärpät joutuu tänään perjantaina kauden toistaiseksi kovimpaan koitokseen, kun semifinaalisarja Helsingin IFK:ta vastaan on tasatilanteessa 2-2 ja tänään tarjolla on ensimmäinen ottelupallo maanantain katkaisupeliin. Atte Ohtamaa uskoo saadun levon tuovan peliin lisää laatua.

Kärpät ja HIFK pelaavat vastakkain jälleen Oulun Energia Areenalla. Joukkueet ovat saaneet maanantai-illasta lähtien käyttää aikansa palautumiseen sarjan rankasta alusta, kun neljä ensimmäistä peliä rutistettiin aikavälille 3.4-8.4. Energiavarastot täynnä olevat Kärpät ja HIFK tulevat takuulla esittämään Raksilassa jännittävän ja vauhdikkaan jännitysnäytelmän. Jos aikaisimmista kohtaamisista voidaan päätellä, myös tänään marginaalit tulevat olemaan pieniä. Seurojen välinen maaliero 8-7 kertoo, että yksikin virhe voi johtaa vastustajan voittoon.

Kapteeni Atte Ohtamaa uskoo, että tauko on tehnyt molemmille joukkueille pelkkää hyvää ja yleisölle on luvassa nopeatempoinen peli.

"Uskon, että pelin laatu paranee, kun molemmat joukkueet ovat saaneet vetää happea", Ohtamaa kommentoi aamujäiden jälkeen.

Kun yhteen lasketaan kohtaamiset niin runkosarjassa kuin myös pudotuspeleissä, Kärpät ja HIFK ovat pelanneet kauden aikana vastakkain jo kymmenen kertaa. Peliin se tuo uutta maustetta, kun kentällä vastassa on tutut miehet tuttuine tapoineen.

"Playoffsit ovat sillä tavalla erilaisia, että silloin pelataan monta peliä samaa joukkuetta vastaan. Siinä korostuu se keskinäinen vääntö koko ajan. Nämä ovat hienoja hetkiä", kapteeni päättää.

Kärppien kokoonpano on jälleen elänyt pelien välissä. Pieniä muutoksia on syntynyt, kun muun muassa Michal Kristof aloittaa ykkösketjun keskellä, Nicklas Lasu hyppää kolmoseen, Oskar Osala siirtyy Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen ketjun laidalle ja Jari Sailio siirtyy nelosketjuun. Veini Vehviläinen pysyy maalinsuulla.

Oulun Energia Areenalle löytyy vielä vapaita paikkoja, joten varaa äkkiä lippusi Ticketmasterista!

Ottelu alkaa kello 18:30.