Kärpillä ensimmäinen ottelupallo

15.4.2019

Oulun Kärpät ja Helsingin IFK kohtaavat kuudennen kerran näissä semifinaalikarkeloissa tänään maanantai-iltana. Sarja on ensimmäistä kertaa katkaisupisteessä ja ottelupallo on Kärppien halussa voitoilla 3-2. Oululaisten tie vierasvoittoon ei ole yksinkertaisin, sillä sarjaa ovat hallinneet kotijoukkueet.

Kärpät saapui maanantaiaamuna Helsingin jäähalliin valmistautumaan illan tulista ottelua varten. Lähtökohdat ovat selvät: seuraavalla voitolla Kärpät matkaisi finaaleihin ja HIFK suistuisi pronssiotteluun. Selkä seinää vasten pelaavalla kotijoukkueella on kuitenkin tänään iso etu, sillä viidessä käydyssä väännössä isännät ovat aina olleet voitokkaita.

Joukkueet ovat päässeet palautumaan kuutospeliin rauhassa, sillä viimeksi otteluparia pelattiin perjantaina Raksilassa. Tänään on siis odotettavissa viihdyttävää ja nopeaa jääkiekkoa, mikä on omiaan HIFK:n kotiluolan kapeaan kaukaloon. Tunnelma tulee varmasti olemaan lämmin. Muistissa on viikontakainen HIFK – Kärpät-peli, jolloin halli myytiin loppuun ja ottelua seurasi komeat 8200 silmäparia. Nordis tulee tänäänkin olemaan loppuunmyyty.

HIFK:n kotihalli on ollut semifinaalisarjassa hankala paikka Kärpille. Sarjan toisessa ottelussa HIFK kairasi voiton maalein 3-2 ja neljännessä jätti oululaiset kokonaan maaleitta 2-0. Marginaalit tulevat olemaan tänäänkin pieniä, ja yksikin pieni virhe voi kääntää ottelun päälaelleen. Samaa mieltä on päävalmentaja Mikko Manner.

"Tuntuu, että mitä pidemmälle nämä ottelusarjat menevät, niin oppii rentoutumaan ja nauttimaan enemmän. Molemmat joukkueet ovat viime tuloksen jälkeen olleet omissa oloissaan, ja nyt puoliseitsemältä molemmat aloittavat taas taistelun. Molemmat yrittävät parantaa, ja marginaalit pysyvät samanlaisina", Manner pohtii aamujäiden jälkeen.

Kärppien kokoonpanossa nähdään jälleen muutoksia, kun esimerkiksi Jussi Jokinen on vaihdettu kolmoskenttään ja Radek Koblizek ykköseen. Kakkoskentän laidalla viilettävät Otto Karvinen ja viime ottelun sankari Aleksi Heponiemi. Puolustusparit ovat pysyneet samoina ja 13. hyökkääjänä pelaa Miska Humaloja. Maalia vartioi Veini Vehviläinen. Paluun kokoonpanoon tekee tänään Jussi Rynnäs, joka toimii Vehviläisen kakkosmaalivahtina illan ottelussa.

Kiekko tippuu jäähän Nordenskiöldinkadulla kello 18:30.