Kohti finaaleja!

15.4.2019

Oulun Kärpät eteni Liigan finaaleihin, kun Helsingin IFK kaatui neljännen ja ratkaisevan kerran maalein 3-0. Oululaiset veivät vierasvoiton parhaalla mahdollisella hetkellä ja siitä suuri kiitos kuuluu jälleen nollapelin pelanneelle Veini Vehviläiselle. Lipunmyynti finaalipeleihin käynnistyy huomenna.

Kärpät hyödynsi semifinaalien ensimmäisen katkaisumahdollisuutensa voittamalla HIFK:n tämän kotihallissa maalein 3-0 (0-0, 0-2, 0-1). Ottelun avauserä antoi jo osviittaa, että luvassa on jälleen kerran viihdyttävä jääkiekko-ottelu. Molemmilla oli paikkoja vino pino; esimerkiksi Nicklas Lasu karkasi kertaalleen läpiajoon ja Sami Anttila laukoi vain niukasti ohi yläkulmasta. Toisessa päädyssä Veini Vehviläinen teki tärkeitä venytyksiä, mutta myös hänen edessään taistelleet joukkuekaverit peittivät laukauksia mallikkaasti. Erä päättyi HIFK:n jäähyyn, josta Kärpät myöhemmin rankaisi ankarasti.

Toinen erä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Ville Leskinen teki yhden kevään kauneimmista maaleista pujottelemalla yksinään HIFK:n puolustuksen läpi ja ujutti pelivälineen ohi Atte Engrenin. Tämä maali jäi lopulta voittomaaliksi. Leskinen lujensi asemaansa Kärppien tehokkaimpana, kun maanantai-illan jälkeen hänellä on kasassa tehot 5+6.

Komeat yksilösuoritukset eivät jääneet siihen. Myös Miska Humaloja karkasi läpiajoon, mutta miehen laukaus osui tolppaan ja kimposi siitä puolustuksen korjattavaksi. Sitten ajassa 35:29 Rasmus Kupari siirsi Kärpät viimein kahden maalin johtoon, kun hän karkasi HIFK:n puolustukselta karkuun ja nosti kiekon Engrenin patjojen ylitse. Komean osuman petasi kapteeni Atte Ohtamaa.

Päätöserässä nähtiin periksiantamaton kärppäryhmä. Ohtamaan ja Jani Hakanpään saamat jäähyt toivat HIFK:lle lisää energiaa, mutta Vehviläinen ei murtunut kovan paineen alla. Yleisö kannusti äänekkäästi erän loppupuoliskolla, mutta tunnelma hiljeni täysin ajassa 53:38, kun Oskar Osala laukoi suoraan Jasper Lindstenin syötöstä kiekon reppuun. Tästä kotijoukkue ei toipunut, joten Kärpät seilasi lopulta tyylikkääseen voittoon lukemin 3-0.

Ottelun suuri ratkaisija Vehviläinen torjui Helsingissä 28 laukausta. Vehviläisen kollega Engrenille merkittiin 9 torjuntaa.

Kärppien takalinjoilla jälleen kerran koko sydämellään pelannut Lasse Kukkonen antaa kunniaa nuorelle maalivahdille. Vehviläisen torjunnat antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittaa, eikä maalivahdilta voitu enempää pyytääkään.

"HIFK oli tosi hyvä, etenkin ottelun alussa. Veini piti meidät siinä pelissä mukana. Hän antaa meille koko ajan mahdollisuuden taistella voitosta", Kukkonen kommentoi ottelun jälkeen.

Finaalipaikan varmistumisen takia Kärpät pääsee lataamaan akkujaan lauantaihin saakka, jolloin finaalisarja HPK:ta vastaan starttaa. Kärpät isännöi finaalien avauspeliä Raksilassa. Lipunmyynti kahteen ensimmäiseen kotiotteluun käynnistyy tiistaiaamuna kello 10:00. Varaa lippusi ajoissa, sillä luvassa on vuoden hienoin koitos!

Lue lisää finaalien lipunmyynnistä tästä.