​Mikko Manner: "Ei tarvitse miettiä ulkopuolisia odotuksia"

19.4.2019

Oulun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho aloittavat Liigakevään finaalisarjan Raksilassa ensi lauantaina. Mikko Manner painottaa, että kauden kovin haaste on vasta edessä.

Vaikka kalenterissa ollaan jo huhtikuun puolessavälissä, Kärpät harjoittelee yhä Raksilan jäähallilla lähestyviä pelejä varten. Tässä vaiheessa monella saattaisi kroppa jo painaa, mutta oululaisseuran pelaajat eivät ole väsyneitä. Edessä on vuoden tärkeimmät ottelut, joten jokaisen tulee olla sataprosenttisessa kunnossa. Tämä sääntö koskee sekä pelaajia että valmentajia. Päävalmentaja Mikko Manner vakuuttaa, että myös valmennustiimissä jaksetaan päätyyn asti.

"Kyllähän se (jaksaminen) aina koetuksella on, mutta toisaalta se kuuluu tähän hommaan. Jos joukkue onnistuu pelaamaan hienosti ja selviää keväällä mahdollisimman pitkälle, niin kyllä valmennuksessa sellainen positiivinen vire säilyy", Manner kertoo harjoitusten yhteydessä.

Vireen täytyykin säilyä huipussaan, sillä lauantaina Ouluun saapuu finaalivastustaja HPK. Hämeenlinnalaisten tie loppuotteluihin oli jyrkkä, mutta he onnistuivat siitä huolimatta kaatamaan TPS:n neljännesfinaaleissa ja Tapparan semifinaaleissa. Runkosarjan voittanut Kärpät on monien papereissa finaaliparin selkeä suosikki, mutta pelaajat ja valmentajat eivät aio ottaa ennakko-odotuksista paineita. Mamba varoittaakin, että HPK on ollut kevään ratkaisuotteluissa ylitse muiden ja heitä vastaan selkää ei saa lähteä suoristamaan.

"HPK on pelannut erinomaisen kauden ja näissä playoffseissa ollut ehkä paras joukkue pelillisesti. He ovat onnistuneet pudottamaan erittäin kovat TPS:n ja Tapparan. Noin ei ikinä vahingossa tapahdu."

"Meidän ei tarvitse miettiä ulkopuolisia odotuksia, vaan yrittää keskittyä omaan tekemiseen", päävalmentaja kertaa.

Finaalien ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Kärppien toinen kotiottelu käydään torstaina 25.4.