Kärpät vei finaaliavauksen - Kristof ja Vehviläinen sankareina

20.4.2019

Oulun Kärpät voitti Liigan finaalien ensimmäisen ottelun, kun HPK kaatui Raksilan lauantaisaunassa maalein 4-1 (1-1, 0-0, 3-0). Ottelu ratkesi tilanteen mukaisesti pienellä marginaalilla. Sankariksi nousi voittomaalin tehnyt Michal Kristof ja jälleen tärkeitä koppeja tehnyt Veini Vehviläinen.

Kärpät pääsi melkein heti ottelun alettua ylivoimalle, kun Eetu Tuulola komennettiin jäähyaitioon. Isäntien ensimmäinen ylivoima ei tuonut toivottua tulosta, ja HPK:n maalivahti Emil Larmi sai hyvät alkulämmöt Kärppien laukauksista. Alivoiman jälkeen vieraat paransivat. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 07:18. Jere Innala laukoi B-pisteeltä ja Teemu Turunen oli siivoamassa irtokiekon sisään. Kärpät haastoi osuman, mutta maalissa ei nähty lopulta rikettä.

Avauserä sai jännittävän lopun. Ensin Miro Ruokonen sai ottelurangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, ja Kärpät pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Ennen erätaukoa Jani Hakanpää tulitti rannelaukauksella pelin tasoihin ja seuraavaan erään siirryttiin 1-1-tilanteessa.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka paikkoja oli. Muun muassa Radek Koblizekilla oli paikka viedä isännät johtoon, mutta Larmi onnistui pysäyttämään hyökkääjän läpiajotilanteen. HPK:lla oli pari tilannetta, kun Ville Leskinen sai jäähyn kiinnipitämisestä. Kärppien alivoima kesti kuitenkin tämän koitoksen.

Ratkaisu jätettiin kolmanteen erään. Kärppien ylivoima ehti päättyä, mutta HPK:n Filip Riska ei ehtinyt jäähyboksista apuun ajoissa, sillä Michal Kristof tähtäsi pelivälineen tarkasti yläkulmaan. 2-1. HPK:n kiri oli vaarallinen, mutta lopulta tulokseton. Siitä iso kiitos kuuluu Veini Vehviläiselle, joka pelasi jälleen komean ottelun Kärppien tolppien välissä.

Isännät ottivat ottelun komentoonsa ajassa 57:47, kun Lasse Kukkonen siirsi kiekon tyhjään maaliin. Hetkeä myöhemmin kultakypärä Leskinen teki Kärppien neljännen, ja ottelu päättyi lopulta lukemin 4-1.

Voittomaalin syöttänyt ja muutenkin näkyvän ottelun pelannut Nicklas Lasu kommentoi Kärppien pelin parantuneen sitä mukaan, kun se vanheni.

"Alussa pelasimme turvallisesti. HPK oli alkuun koko ajan kiekossa, mutta paransimme koko ajan", Lasu kommentoi ottelun jälkeen.

Maalilla Kärpät voittoon torjunut Vehviläinen venyi kiekon tielle 15 kertaa. Larmi pysäytti 17.

Seuraava finaalipeli pelataan Hämeenlinnassa tiistaina. Sarja palaa takaisin Ouluun torstaina 25.4.

Tänään Oulun Energia Areena myytiin loppuun. Liput toiseen kotiotteluun ovat myynnissä ja löydät ne helpoiten Ticketmasterista.