​Finaalit jatkuvat Hämeenlinnassa – "Pelinkuva tulee säilymään ennallaan"

23.4.2019
​Finaalit jatkuvat Hämeenlinnassa – "Pelinkuva tulee säilymään ennallaan"

Michal Kristof iski voittomaalin ensimmäisessä finaalissa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät ja HPK avasivat finaalisarjan lauantainta Oulussa, loppuunmyydyllä Oulun Energia Areenalla. 6200 katsojaa sai todistaa Kärppien voittoa, kun Jani Hakanpää, Michal Kristof, Lasse Kukkonen ja Ville Leskinen heiluttivat verkkoa 4-1 voitossa. Vaikka Veini Vehviläisen iltapuhde ei ollut tilastojen valossa hikinen, mahtui illan 15 torjuntaan useampi näyttävä, ja ennen kaikkea tärkeä torjunta. Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan HPK pelasi Oulussa vahvan ottelun alun, mutta yksittäinen pitkä ylivoima käänsi momentumia kotijoukkueelle. Kiitosta sai myös yksilöiden rohkeat suoritukset.

- HPK oli erinomainen vastustaja, ja he olivat varsinkin ensimmäisessä erässä parempia. Erän lopun HPK:n viitonen päästi meidät mukaan peliin, ja toinen erä oli meiltä huomattavasti parempi. Voittomaali syntyi Michalin rohkean yksilösuorituksen kautta.

Pudotuspelit ovat olleet finaalijoukkueiden osalta kotijoukkueiden juhlaa. Sekä Kärpät että HPK on ollut tähän asti voittamaton kotikaukaloissaan. Manner odottaakin illan kotijoukkueelta tasonnostoa lauantailta.

- Pelin kuva tulee varmasti säilymään ennallaan. Kotijoukkue pelaa laadukasta kiekollista peliä. HPK:n säännönmukainen hyökkääminen tulee varmasti aiheuttamaan hetkiä, joissa me ollaan alakynnessä, mutta niinä hetkinä meidän pitää vaan luottaa itseemme ja omaan tekemiseemme.

Eri liigakaupunkien kaukaloiden eroavaisuudet ovat tulleet varmasti kiekkomediaa seuraavalle kansalle selväksi. Hämeenlinnan kaksi metriä lyhyempi, mutta metrin leveämpi kaukalo muuttaa Mannerin mukaan pelin rytmiä oleellisesti.

- Reagointitilanteet tulevat nopeammin, suunnanmuutokset ovat nopeampia ja vastustaja pystyy paineistamaan entistä kovempaa.

Kärppien kokoonpano ei muutu lauantaisesta avausfinaalista. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä.

HPK – Kärpät käyntiin Ritari-areenalla kello 18:30!