Finaalihurmos palaa Raksilaan

25.4.2019

Oulun Kärpät pelaa liigafinaalien kolmannen ottelunsa Raksilassa, missä joukkue on ollut tänä keväänä mahtava. Kotietu on tänään suuressa vaarassa, jos Hämeenlinnan Pallokerho pystyy viemään tiistaina nähdyn peli-ilmeensä mukaansa Oulun Energia Areenalle. Lippuja illan otteluun on vielä jäljellä.

Kärppien ja HPK:n välinen finaalisarja on edennyt kolmanteen otteluun. Joukkueet suuntaavat Raksilaan esittämään seuraavan jännitysnäytelmän, jonka panoksena on ei sen enempää kuin voitto ja johtoasema otteluparissa. Jännitettäväksi jääkin, millaiset joukkueet jäälle astelevat – tylyt isännät vai edellisestä pelistä hurmioituneet vieraat.

Kuten finaalien luonteeseen kuuluu, suuria maalikarkeloita ei välttämättä taaskaan nähdä. Kaksi edellistä peliä ovat päättyneet lukemiin 4-1 ja 3-1, joten yksikin hukattu maalipaikka tai kuriton vaihto voi kostautua ankaralla kädellä. Tiistaina Ritari areenalla nähty ottelu kääntyi HPK:n eduksi, kun Kärppien laukaukset eivät aina suunnanneet tolppien väliin ja jäähyovien saranat narisivat liian tiuhaan.

Kotonaan Raksilassa Kärpät on ollut parempi. Kevään pudotuspeleissä kotipeleistä vyöllä on vain voittoja, ja viimeksi Oulun Energia Areenalla isännät taipuivat vasta tammikuun lopulla. Tuolloin ryöstöretkellä oli nimenomaan HPK.

Finaalien ja pudotuspelien arvokkaimmat pelaajat saattavat monien papereissa löytyä tolppien välistä. Kärppien Veini Vehviläinen on ollut tulikuuma koko kauden, ja pudotuspeleissäkin hän on jättänyt vastustajansa nollille jo kolmesti. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo 1.50 ja torjuntaprosentti 93.98 kertovat oleellisen maalivahdin hienosta keväästä. Vehviläisen kollega HPK:n leiristä ei jää lainkaan varjoon. Emil Larmi on niin ikään ollut hyvä ja onnistunut nostamaan HPK:n asemaan, missä joukkue on nyt.

Yksi myös merkittävä asia Kärppien pelissä on ollut erikoistilannepelaaminen. Kärppien kompastuskiveksi on muodostumassa heikko ylivoima, kun taas HPK:lla yv-tilasto on pudotuspelien paras. Yhteensä 42 ylivoimatilanteesta oululaiset ovat venyttäneet vastustajan verkkoja viidesti. HPK:n 52 ylivoimaa ovat sen sijaan tuottaneet 13 maalia. Kärppien alivoima on ollut onneksi rautainen, mutta jäähyjen määrä on saatava laskettua. Jani Hakanpää muistutti torstain aamujäiden jälkeen, ettei rangaistukset ainakaan helpota omaa pelaamista.

"Jäähyttömyys on yksi iso juttu, mihin pitää keskittyä. Jäähyboksista harvoin pelejä voittaa", puolustaja kertaa.

Kärppien ja HPK:n kausi on ollut pitkä. Nyt jäljellä on enää kourallinen otteluja, joiden jälkeen yksi luku loppuu ja katseet suuntaavat tulevaan. Hakanpäälle ja muille Kärppien pelaajille kauden loppusuora on ollut kuluttava, mutta samalla se on herätellyt taistelemaan entistä enemmän.

"Kaikki tietää, että tämä meidän tarinamme alkaa olemaan lopussa. Varmasti se tuo kaikille lisää potkua ja jokainen koittaa kaivaa ne pienimmätkin voimavarat, jotka siellä syvässä kehossa on. Tuodaan se energia jäälle ja tehdään paljon töitä toistemme eteen", Hakanpää kertoo.

Kärppien kokoonpano on kokenut muutoksia. Jokainen hyökkäysketju muuttuu tiistain ottelusta, mutta puolustusparit pysyvät samoina ja maalia varjelee totutusti Veini Vehviläinen. Oskar Osala on sivussa ja Aleksi Mäkelä nousee 7. pakiksi. Kokoonpanot löydät kokonaisuudessaan Liigan sivuilta.

Otteluun löytyy vielä pieni määrä lippuja. Varaa omasi Ticketmasterista ja saavu paikalle Raksilaan kannustamaan Kärpät seuraavaan voittoon!

Ottelu alkaa kello 18:30. Sitä ennen voit lämmitellä alkavaa vääntöä varten hallin edustalle pystytetyssä Bar Timeout -teltassa, missä pääset nauttimaan livemusiikista ja hyvästä säästä. Tervetuloa!