Nolla maalia vastustajan verkkoon

25.4.2019

Oulun Kärpät kärsi ikävän 0-3-tappion (0-1, 0-1, 0-1) HPK:lle, kun finaalisarjan kolmas ottelu pelattiin Raksilassa. Samalla hämeenlinnalaiset saivat kotiedun itselleen ja siirtyivät voitoissa johtoon 2-1. Taistelu jatkuu lauantaina Rinkelinmäellä.

HPK avasi ottelun murhaavasti. Pelikello oli ehtinyt vanheta vain reilu minuutin, kun Markus Nenonen hyödynsi Kärppien puolustuksen nukahduksen ja sijoitti avopaikasta kiekon häkkiin. Tilanteessa myös Veini Vehviläinen oli auttamatta liian myöhässä. Kärpät heräsi takaiskun jälkeen paremmin peliin mukaan, mutta hyvät maalipaikat jäivät minimiin. Erän paras mahdollisuus syntyi Tino Metsävainiolle, joka karkasi loppuminuuteilla läpiajoon, mutta HPK:n Emil Larmi peitti maalinsa varmasti.

Toinen erä oli kaksijakoinen. Kärpät loi painetta Larmin maalille, ja muun muassa Jussi Jokinen pääsi laukomaan hyökkäysalueen keskeltä, mutta jälleen oululaiset joutuivat pettymään. Tahtipuikko siirtyi hiljalleen vierasjoukkueelle, ja ajassa 33. minuutilla verkko heilui. HPK:n Henri Kanninen katkaisi syötön Kärppien alueella ja Filip Riska laukoi ranteella pelivälineen pussiin ohi Vehviläisen. Päätöserään siirryttiin HPK:n komennossa 0-2.

Kolmannessa erässä Kärppien oli petrattava huomattavasti. Alku lupailikin hyvää, sillä kotijoukkue sai tukun maalitilanteita aikaiseksi. Paikat kuivuivat silti vuorollaan puolustajan blokkiin, ohilaukaukseen, Larmin torjuntaan tai epätarkkaan syöttöön. Kärpät pääsi vielä ylivoimalle, kun Niclas Luceniuksen nosto ylitti laidan reunukset. HPK:n alivoima kesti loppuun asti puhtaana ja Kärppien ongelmat yv:llä saivat jatkua.

HPK katkaisi Kärppien selkärangan päätösminuutilla, kun Janne Tavi sijoitti kiekon tyhjään maaliin. Näin lopputulokseksi jäi 0-3 ja hämeenlinnalaiset siirtyivät finaalisarjassa johtoon.

Veini Vehviläiselle merkittiin yhteensä 14 torjuntaa. Larmi tarvitsi nollapeliinsä 19.

"HPK ansaitsi voittonsa. Meillä oli vaikea ensimmäinen erä, ja Veini piti meidät pystyssä torjunnoillaan. Peli olisi voinut ratketa siihen. HPK puolusti isolla sydämellä", päävalmentaja Mikko Manner pohti ottelun jälkeen.

Kärpät menetti otteluparissa kotiedun ja on ensimmäistä kertaa kevään peleissä takaa-ajajana. Sarja suuntaa lauantaiksi Hämeenlinnaan Rinkelinmäelle, missä oululaisilla on mahdollisuus ryöstää sarja tasoihin.

Finaalien viides peli pelataan Oulussa maanantaina 29.4. Otteluun on vielä lippuja jäljellä ja löydät ne kätevästi Ticketmasterista.