Vierasvoiton perässä Ritari-areenalle

27.4.2019

Liigafinaalit ovat edenneet neljänteen peliin. Kärpät on ensimmäistä kertaa takaa-ajajana, kun HPK haki torstaina voiton Raksilasta ja siirtyi sarjassa johtoon 2-1. Tänään oululaisten selkäranka on lujilla vaikealla Ritari-areenalla.

Kärpät on kauden suurimman haasteen edessä tänä iltana, kun joukkue matkaa Rinkelinmäelle haastamaan Hämeenlinnan Pallokerhon. Tehtävä ei ole helpoimmasta päästä, sillä HPK on ollut kevään pudotuspeleissä voittamaton kotonaan, mutta vaihtoehtoja ei ole liikaa. Torstaina Oulussa kärsityn tappion kautta Kärppien täytyy hakea vähintään yksi voitto Hämeenlinnasta, jotta sarja palaisi takaisin raiteilleen.

Missä pitäisi parantaa? Kärpät on kaatunut kahdessa perättäisessä ottelussa puolustuksen nukahduksiin, jotka ovat antaneet hämeenlinnalaisille paikkoja lähestulkoon ilmaiseksi. Mutta se on finaalipelien henki: kummatkin joukkueet tekevät virheitä ja voittajaksi yleensä kampeaa ne parhaiten hyödyntänyt porukka. Toinen asia, jossa tarvitaan kehitystä, on jäähyjen välttäminen. Jäähyt ovat olennainen osa peliä, mutta kevään vaarallisinta ylivoimaa pelaavaa joukkuetta vastaan Kärppien ei kannattaisi lähteä rikkomaan.

Monissa liemissä keitetty Lasse Kukkonen kommentoi, että nyt on jokaisen aika parantaa omaa tekemistään. Joukkueen on pysyttävä kasassa ja yksilöiden nostettava tasoaan, jotta hankala kotijoukkue tänään kaatuisi.

"Nyt meidän täytyy löytää keinot parantaa. Tiedetään, että tarvitsemme paremman pelin, mutta uskon meidän joukkueestamme löytyvän paljon voimaa sisältä. Otetaan se käyttöön", Kukkonen kertoi eilen ennen vierasmatkan alkua.

HPK:n kotihallin kaukalo on Raksilan vastaavaa pienempi. Pieni kenttä tuo peliin lisää vauhtia, mutta samalla vähentää pelitilaa. Nopeat hyökkäykset ovat tänään isossa roolissa, ja molemmissa joukkueissa riittää pelaajia niitä luomaan. Kummankin puolelta löytyy myös laadukkaat maalivahdit, Veini Vehviläinen ja Emil Larmi, joille äkkinäiset maalitilanteet ovat erityisalaa.

Kärppien kokoonpanoa on ruuvailtu sieltä täältä. Esimerkiksi Ville Leskinen aloittaa Rasmus Kuparin sekä Aleksi Heponiemen kanssa samassa hyökkäyskolmikossa ja Jasper Lindsten, Nicklas Lasu ja Radek Koblizek muodostavat ykkösketjun. Oskar Osala on jälleen kehissä. Katso ketjut kokonaisuudessaan täältä.

Ottelu alkaa kello 17:00.

Finaalit palaavat maanantaina 29.4. takaisin Ouluun. Lippuja jännittävään peliin on vielä myynnissä, joten hae omasi Ticketmasterista.