Voitto tuliaiseksi ja sarja tasoihin – Lindsten avasi maalihanat kreivin aikaan

27.4.2019
Voitto tuliaiseksi ja sarja tasoihin – Lindsten avasi maalihanat kreivin aikaan

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärpät vei vierasvoiton Hämeenlinnasta kaatamalla HPK:n maalein 2-4 (1-1, 1-2, 0-1). Pelin suurimpiin hahmoihin kuului Jasper Lindsten, joka avasi kevään maalihanansa laukomalla sekä tasoitus- että voittomaalin. Nyt finaalisarja on tasan ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Oulussa ensi maanantaina.

Kärppien tehtävä lauantai-iltana ei ollut helppo. HPK ei ollut hävinnyt Rinkelinmäellä otteluakaan kahteen kuukauteen ja sillä oli kova draivi päällä voitettuaan kaksi viimeistä finaalipeliä. Kärppiä odotti Ritari-areenalla vastustajansa lisäksi loppuunmyyty katsomo, joka piti mieletöntä meteliä ja kannustusta kotijoukkueen pitäessä kiekkoa.

Oranssivärisen katsomon tunnelma ei kuitenkaan kaatanut Kärppien taistelutahtoa, sillä paikalle oli saapunut kiitettävä määrä myös oululaisten kannattajia auttamaan joukkuettaan. Hämeenlinnaan tulleet Kärppien fanit saivatkin nautiskella voitosta, jonka pääarkkitehtina toimi Jasper Lindsten.

Avauserässä HPK painoi päälle kotiyleisön hurmoksen saattelemana. Kotijoukkue loi heti alkuun vaarallisia paikkoja ja vieraiden tuli vain luistella perässä. Jo viidennellä peliminuutilla HPK sai tehtyä avausmaalinsa. Otto Paajanen sai kiekon maalin lähelle unohtuneella Valtteri Puustiselle, joka kiersi Veini Vehviläisen taidokkaalla suorituksella.

Erän vanhetessa Kärpät alkoi saamaan peliään kuosiin. Muun muassa Jari Sailio herätteli joukkuettaan erän viimeisellä vitosella purjehtimalla kentän halki komeilla harhautuksillaan ja laukomalla kiekon kohti kotijoukkueen maalia. Kärppien rytmi koki kuitenkin kolauksen, kun Radek Koblizek sai koukkaamisesta rangaistuksen. Jäähy tuotti lopulta iloa Kärpille, sillä Oskar Osala löi kiekon alivoimalla ohi Emil Larmin. Maalitilanne syntyi, kun Teemu Kivihalme ei lähtenyt purkamaan kiekkoa päätyyn vaan syötti sen Otto Karviselle, joka puolestaan lähetti Osalan hyökkäykseen. Osalan laukaus oli maailmanluokkaa, eikä maalivahdilla ollut paljoakaan mahdollisuuksia napata sitä.

Toinen erä alkoi tasatilanteessa, mutta vain 46 sekunnin pelaamisen jälkeen HPK venytti maaliverkkoja. Tilanteessa Kärppien roikkukiekko katkaistiin siniviivalta, mistä Niklas Friman pääsi lähettämään kiekon takaisin maalille. Kiekko kimposi päädystä suoraan tolpalla päivystäneelle Teemu Turuselle, joka siirsi pelivälineen häkkiin.

Hämeenlinnalaisten riemu kesti noin minuutin. Kärppien nopeassa hyökkäyksessä Nicklas Lasu lähetti poikittaisen syötön lähelle maalia, mistä Lindsten ohjasi kiekon Larmin ohitse. Osumaa tarkasteltiin videolta pitkään, mutta videotuomarit olivat nähneet kiekon ylittäneen maaliviivan niukin naukin, joten lukemat olivat jälleen tasan.

Lindsten oli maalinteossa uudelleen ajassa 32:45. Kun HPK:n pitkä vyörytys saatiin katkaisua, Lindsten ja Lasu karkasivat kahdella yhtä vastaan kohti toista päätyä. Maalintekosektorilla Lindsten tarjoili paikan Lasulle, mutta kylmänviileä joukkuekaveri syötti kiekon vielä takaisin ja Lindsten sai napauttaa rauhassa Kärpät johtoon. Tyylikäs osuma, missä kaikki palaset loksahtivat kohdilleen. Toinen erä päättyi näihin lukemiin 2-3.

Kärpät tunnetaan erinomaisena johtoa puolustavana joukkueena. Päätöserässä nähtiinkin rentoutunut, taisteleva ja päättäväinen vierasjoukkue, joka ei antanut yhdessäkään vaihdossa siimaa HPK:lle. Lasun saama jäähy herätti epäilyksiä johdon säilymisestä, mutta kiekko ei enää ohittanut vahvaa ottelua pelannutta Veini Vehviläistä. Alivoimalla HPK sai huippupaikan, jossa maalivahti oli pelattu ulos, mutta kapteeni Atte Ohtamaa blokkasi laukauksen kehoaan säästelemättä ja etu pysyi edelleen Kärpillä.

Kärppien sinnittely palkittiin päätösminuuteilla, kun Ville Leskinen laittoi kiekon tyhjiin. Näin ollen Kärpät tasoitti finaalisarjan voitot 2-2:en ja sai kaipaamansa revanssivoiton Hämeenlinnasta.

Veini Vehviläinen oli työllistettynä läpi illan. Hän venyi kiekon tielle yhteensä 26 kertaa ja kollega Emil Larmi torjui 23.

Kevään ensimmäisen ja toisen maalinsa tehnyt Lindsten oli ennen peliä jännittyneissä fiiliksissä, sillä hänen paikkansa löytyi pitkästä aikaa ykköskentästä Lasun ja Koblizekin kaverina. Tehdyt maalit saivat kuitenkin miehen unohtamaan turhan jäykkyyden.

"Ainahan se on hyvä, että voitto tulee, mutta kyllä omat onnistumiset tekevät siitä olosta paremman. Kun kaverit ja perhe ovat katsomassa, niin kyllä se kivempaa on", Lindsten kuvailee ottelun jälkeen.

Seuraavaksi joukkueet huilaavat sunnuntain ja palaavat jäälle maanantaina, kun finaalisarjan viides ottelu käydään Oulun Energia Areenalla. Tuon ottelun panos on valtaisa, sillä sen voittaja nousee sarjassa 3-2-johtoon ja vain voiton päähän mestaruudesta. Tule siis kannustamaan Kärppiä ja varaa lippusi ajoissa Ticketmasterista.