Raskas taistelu toi voiton ja nollapelin

29.4.2019

Oulun Kärpät voitti finaalisarjassa HPK:ta vastaan kolmannen kerran ja lähtee kohti Hämeenlinnaa johdossa 3-2. Maanantai-illan trillerissä isännät ratkaisivat pelin maalein 2-0 (1-0, 1-0, 0-0). Teemu Kivihalmeen voittomaali syntyi avausminuuteilla.

Kärpät jatkoi voittojen tiellä Liigan finaaleissa, kun Hämeenlinnan Pallokerho kukistui osumin 2-0. Raksilan äänekkään kotiyleisön edessä pelannut kotijoukkue oli paikoitellen vaikeuksissa nopeaa HPK:ta vastaan, mutta maalivahti Veini Vehviläisen torjunnat ja puolustajien blokkaukset jättivät vieraat nollille.

Avauserässä jo ensimmäinen hyökkäys oli viedä HPK:n johtoon, mutta vaarallinen tilanne päättyi ohilaukaukseen. Kärpät kuittasi hukatun paikan tylysti. Pelikellot pysähtyivät ajassa 2:48, kun Radek Koblizek kiersi maalin taakse ja syötti kiekon Teemu Kivihalmeelle, joka laukoi pelivälineen puolityhjään häkkiin. Osuma oli puolustajalle kevään neljäs ja yhdeksäs tehopiste.

Siitä osumasta alkoi tasainen vääntäminen ja peli seilasi päädystä päätyyn. Kumpikaan joukkue ei hallinnut kentän tapahtumia, mutta HPK:n saama ylivoima aiheutti vaarallisia paikkoja vieraille. Kärppien alivoima oli kuitenkin iskussa.

Toisessa erässä nähtiin niin ikään yksi maali. HPK:n hyökkäys katkaistiin ja kiekko saatiin keskialueen puolelle. Vierasjoukkue luuli olevansa turvassa omalla alueellaan, mutta paikalle saapunut Otto Karvinen ryösti kiekon itselleen ja karkasi yksin Emil Larmia vastaan. Kädet eivät tärisseet, kun hyökkääjä ujutti pelivälineen Larmin patjojen välistä sisään.

Kärppien maalia lukuun ottamatta HPK hallitsi kiekkoa reilusti enemmän ja loi kasan maalipaikkoja. Toisessa erässä Larmille merkittiin 3 torjuntaa ja Vehviläiselle 9. Maalit kuitenkin ratkaisee, ja tänään kuumempi maalivahti seisoi kotijoukkueen tolppien välissä.

Päätöserässä Kärpät jarrutteli peliä ja teki HPK:n hyökkäämisestä entistä hankalampaa. Vieraat eivät päässeet luomaan laadukkaita paikkoja kuin vasta pelatessaan ilman maalivahtia. Päätösminuuteilla peliväline pyöri Kärppien maalilla, mutta verkkoihin se ei koskaan päätynyt. Vehviläinen, Mikko Niemelä, Lasse Kukkonen ja moni muu söi vuorollaan HPK:n laukauksia kipua pelkäämättä. Lukemat säilyivät entisillään ja kotiyleisö sai juhlia finaalien kolmatta voittoa.

Veini Vehviläinen tarvitsi kevään neljänteen nollapeliinsä mukavat 29 torjuntaa. Emil Larmi nappasi 16.

Niemelä kuvaili ottelua tasaväkiseksi, mutta myös seilaavaksi. Joukkueella oli hankaluuksia, mutta niistä selvittiin kuivin jaloin.

"Me puolustettiin aika hyvin. Välillä olimme pinteessä, ja vastustaja sai paljon laukauksia. Veini pelasi maalilla hyvin ja me yritimme lakaista kiekot pois. Kaivettiin voitto. Se on tärkeintä", Niemelä kertoi pelin jälkeen.

Finaalisarja on nyt kriittisessä tilanteessa. Kärpät johtaa sarjaa 3-2, joka tarkoittaa, että se voi päättyä seuraavassa kohtaamisessa. Joukkueet matkaavat torstaina 2.5. Hämeenlinnaan.