Kauden viimeinen reissu Hämeenlinnaan

2.5.2019
Kauden viimeinen reissu Hämeenlinnaan

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho mittelevät jo kuudennen kerran Liigan finaaleissa, kun sarja palaa tänä iltana Rinkelinmäen Ritari-areenalle. Mikko Manner odottaa jälleen jännittävää jääkiekkoiltaa. Kärppien kokoonpano säilyy entisellään.

Kärpät suuntaa torstai-illaksi HPK:n kotihalliin Ritari-areenalle isojen odotuksien kanssa. Finaalisarja on ensimmäistä kertaa katkolla, kun maanantaina oululaiset nappasivat kolmannen kiinnityksensä ja johtavat otteluparia nyt voitoin 3-2. Vielä yksi voitto pitäisi kairata, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Vastassa on selkä seinää vasten pelaava HPK, joka on nauttinut kotiyleisön ja -hallin lämpimästä hurmoksesta läpi kevään.

Päävalmentaja Mikko Manner odottaa hienoa jääkiekkoiltaa. Hämeenlinnalaisten finaalitunnelma on huipussaan, mutta valmentaja uskoo myös Kärppien fanien pitävän ääntä katsomossa. Manner haluaakin antaa arvostusta jokaiselle Kärppiä kannattavalle, sillä polku finaaleihin on ollut monen henkilön yhteinen taival.

"Kausi lähenee huipennustaan ja molemmissa kaupungeissa riittää finaalitunnelmaa. Nämä kokemukset ovat ainutlaatuisia. Kyllä omat kannattajat antavat voimia, niin onnistumisten kuin epäonnistumisten aikana. Pelaajat, valmentajat, seuran työntekijät, kannattajat - me kaikki kuulutaan samaan joukkoon, meidät yhdistää jääkiekko ja jokaisella on oikeus elää tunteella näitä pelejä", Manner pohtii.

Joukkueen keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään. Marginaalit ovat olleet pieniä ja tänäänkin yksi heikko vaihto voi kääntää pelin toiselle joukkueelle.

"Lähdetään taistelemaan ja muistetaan kunnioittaa lopputulosta", valmentaja kiteyttää.

Kärpillä riittää keinonsa vastustajansa päihittämiseen. Viime maanantaina HPK pysähtyi oululaisten puolustukseen, jonka viimeisenä lukkona venyi nollapelin torjunut Veini Vehviläinen. Tuossa ottelussa Kärppien puolustus pelasi yhden kevään ehjimmistä peleistään ja onnistui jättämään hämeenlinnalaisten maalipaikat minimiin. Myös alivoimapeli on raiteillaan, kun HPK:n vaarallinen yv-ryhmä on jätetty nollille jo kolmessa ottelussa peräkkäin.

Kenttäpelaajista katseet suuntautuvat vastustamattomasti Kärppien kultakypärään Ville Leskiseen. Playoffsien pistepörssiä tehoin 7+7=14 johtava hyökkääjä on pystynyt kehittämään itseään läpi vuoden ja pelannut itsensä joukkueensa avainpelaajaksi hyökkäyspäädyssä. HPK:n puolelta löytyy omaa ratkaisuvoimaa, kun pistetilaston sijat 2-5 miehittävät hämeenlinnalaisten Petteri Nikkilä, Teemu Turunen, Robert Leino ja Jere Innala.

Kärpät ei lähde muuttamaan toimivaa reseptiä ja lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin maanantaina. Voit tarkistaa joukkueiden ryhmitykset Liigan sivuilta.

Ottelu alkaa Rinkelinmäellä kello 18:30.