Yksi maali riitti HPK:lle – edessä game seven Raksilassa

2.5.2019
Yksi maali riitti HPK:lle – edessä game seven Raksilassa

Kuva: Jussi Määttä

Oulun Kärpät ei onnistunut katkaisemaan finaalisarjaa Hämeenlinnassa, kun HPK oli vahvempi lukemin 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) ja venytti voitot tasoihin 3-3. Loppulukemat eivät kerro koko totuutta, sillä laadukkaita maalitilanteita riitti molemmilla yllin kyllin. Seuraavaksi edessä on kaiken päättävä seiskapeli.

Kevään kuudes finaaliottelu oli luonteeltaan samanlainen kuin aikaisemmat. Molemmat joukkueet taistelivat ja puolustivat ahkerasti läpi ottelun, joka näkyi kentällä kovina taklauksina, kulmavääntöinä ja loppuun asti pelaamisena. Molemmat maalivahdit olivat totutun hyviä. Tänään HPK:n Emil Larmi oli yhden torjunnan parempi, mutta Veini Vehviläisen ei kannata hävetä omaa suoritustaan.

Avauserä oli Kärpiltä lupaava. Jo avausminuuteilla vierasjoukkue haki vimmatusti maalia, ja Larmin oli venyttävä heti komeisiin torjuntoihin. Erän puolivälissä HPK sai jäähyn, joka tuotti Kärpille lisää ensiluokan maalitilanteita. Ylivoiman parhaat tontit siunaantuivat Michal Kristofille ja Oskar Osalalle, jotka olivat molemmat maalin edessä ohjaamassa syöttöjä kohti häkkiä. Hyökkääjien epäonneksi vedot kilpistyivät hyvin sijoittuneen Larmin syliin. Avauserä oli HPK-vahdille selvästi illan kiireisin, sillä hänen tililleen tarttui 15 torjuntaa.

Illan ainoa osuma nähtiin toisessa erässä. Kärppien pitkä hyökkäys päättyi HPK:n syötönkatkoon, josta kotijoukkue rakensi nopeasti vastahyökkäyksen kahdella yhtä vastaan. Teemu Turunen viilsi laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja lähetti kiekon lähelle maalia, mistä Valtteri Puustinen nosti pelivälineen Vehviläisen ohitse. HPK tarjosi jälleen myrkyllisen esimerkin vikkelästä hyökkäyspelistään, joka oli muuten tänä iltana Kärppien hiljentämä.

Kristof oli jälleen lähellä maalintekoa ottelun puolivälissä, kun hän karkasi läpiajoon ja yksin Larmia vastaan. Hyökkääjä yritti kiertää HPK:n maalivahdin, mutta tila jäi kesken eikä kiekko ylittänyt maaliviivaa. HPK sai hyvän mahdollisuuden kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta Kärppien alivoima oli rautainen ja pelasi virheettömästi. Toinen erä päättyi Aleksi Heponiemen yritykseen, mutta komeiden pujottelujen jälkeen kiekko alkoi pyörimään lavassa ja tilanne kuivui kasaan.

Päätöserässä HPK tarjosi samaa lääkettä, mitä Kärpät oli tarjonnut maanantaina Oulussa. Se peruutteli ja varmisteli johtoasemaansa eikä päästänyt vierasjoukkuetta lähellekään maalia. Vahvan puolustuksen puhkaiseminen oli haastavaa, mutta Radek Koblizek löysi siihen aukon. Hyökkääjä murtautui yksinään maalin eteen, mutta edelleen Larmi kesti. Myös Nicklas Lasulla oli paikkansa, mutta kiekko suuntasi veskarin patjojen välistä ohi maalista.

Kärpät käytti viimeisellä minuutilla aikalisänsä ja alkoi pelaamaan kuudella kenttäpelaajalla. Loppuhetkillä Kärpät pyöritti kiekkoa kotijoukkueen alueella ja pelaajat rakensivat laukaisupaikan Shaun Heshkalle. Puolustaja lähti lataamaan lämäriään, mutta laukaisu epäonnistui mailan katkeamiseen. Kiekko pyöri vielä HPK:n maalilla, mutta Kärpät ei saanut pelivälinettä sisään.

Kärpät nollille jättänyt Larmi pysäytti kaikki 27 laukausta. Vehviläisen tekeminen oli jälleen varmaa ja tilille tarttui 17 torjuntaa.

Nyt katseet suuntaavat lauantaihin ja jääkiekkoromantikkojen rakastamaan seiskapeliin. Liigan mestaruus 2018-2019 ratkaistaan seuraavassa ottelussa, ja Kärppien onneksi peli pelataan Oulun Energia Areenalla. Kärpät palaa Raksilaan ja tarvitsee kaiken mahdollisen tuen, jotta pitkä kausi päättyisi iloisiin tunnelmiin.

Liput tulevaan klassikkoon tulevat myyntiin perjantaina kello 10. Hanki omasi nopeasti Ticketmasterista ennen kuin loppuvat!