Liigan mestaruus ratkeaa tänään Raksilassa

4.5.2019

Liigan finaalit ovat edenneet klassiseen seiskapeliin, kun kuuden pelatun ottelun jälkeen Oulun Kärppien ja Hämeenlinnan Pallokerhon välinen sarja on edelleen ratkaisematta tilanteessa 3-3. Pitkä raskas kausi huipentuu yhteen otteluun, jonka ykköstähti lyödään sankariksi ja leimataan osaksi Liigan historiankirjoja. Tästä hetkestä jääkiekkoilijat unelmoivat, illan peli on klassikko jo ennen alkamistaan.

Finaalien seiskapeli, game seven, kohtalon ottelu. Tänään Oulun Energia Areenalla päätetään ikimuistoinen kausi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun pelikellosta on numerot loppuneet ja viimeinen maali niitattu, jäällä repeää suuri ilo, joka peittää kaikki vuoden aikana koetut murheet ja takaiskut varjoonsa. Ensin päihitettyä vastustajaa kiitetään hienosta finaalisarjasta ja seuraavaksi Kanada-malja nostetaan kohti hallin kattoa.

Kärpät ja HPK ovat tarjonneet upean kauden loppuhuipennuksen. Jokaisessa käydyssä ottelussa marginaalit ovat olleet pienet, eikä vähiten torstain ottelussa, joka päättyi hämeenlinnalaisten niukkaan voittoon 1-0. Maalivahdit, Veini Vehviläinen ja Emil Larmi, ovat osoittaneet olleensa Liigan eliittiä tolppien välissä, kenttäpelaajat ovat jättäneet kaikkensa kaukaloon ja valmennustiimit ovat luoneet nerokkaita taktiikoita vastustajan harmiksi. Lisäksi finaalitunnelma on ollut molemmilla paikkakunnilla huipussaan. Tätä ovat Liigan finaalit parhaimmillaan.

Finaalipelit ovat sujuneet ystävällisissä ja kunnioitettavissa merkeissä. Päävalmentajat Mikko Manner ja Antti Pennanen ovat kilpaa kehuneet toisiaan viimeiset kaksi viikkoa, ja täysin syystä. Pelaajien ollessa jäällä tasaväkisiä, tarvittavat erot syntyivät valmentajien taktisilla päätöksillä. Vaikkei valmentajien panos aina heijastu tulostaulusta, Manner ja Pennanen ovat valmennustiimeineen tehneet erinomaista työtä läpi kevään. Pelin henki on kuitenkin tyly: vain toinen heistä pääsee juhlimaan Suomen mestaruutta tänä iltana.

"Sarja on ollut sellainen kuin oletettiin. HPK on erinomaisessa vireessä. Me kaikki tiedettiin, että he ovat huippujoukkue, joka on hyvin valmennettu. He pelaavat hyvää nopeaa yhteistyöjääkiekkoa ja se on aiheuttanut meille sen, ettemme ole pystyneet kenttävirtausta hallitsemaan niin hyvin kuin olisimme halunneet. Sarja on nyt 3-3 ja marginaalit ovat edelleen tosi pienet. Katsotaan, kumpi sen viimeisen kiinnityksen tänään onnistuu saamaan, niin sille sitten hattu nousee", Manner kuvailee aamujäiden jälkeen.

Kärpät luottaa tutun kokoonpanon voimaan. Voit tarkistaa ryhmityksen täältä.

Tänään Raksilassa päättyy upea jääkiekkokausi. Pokaali odottaa noutajaansa, ja nähtäväksi jää, kumman joukkueen jäsenet sen pääsevät nostamaan. Peli alkaa kello 17:00.

Hallin ovet avautuvat tuntia ennen peliä. Sitä ennen ehdit käymään Bar Timeoutissa, joka palvelee jälleen hallin edustalla livemusiikin kera kello 15:00 alkaen. Tervetuloa!