​Teemu Kivihalmeelle NHL-sopimus Toronto Maple Leafsiin

9.5.2019
​Teemu Kivihalmeelle NHL-sopimus Toronto Maple Leafsiin

Kuva: Jussi Määttä

Viimeisen kahden kauden ajan Kärppiä edustanut Teemu Kivihalme on solminut yksivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Toronto Maple Leafsin kanssa. Kivihalme oli alun perin Nashville Predatorsin varaus kesältä 2013, mutta varauksen rauettua puolustaja oli vapaa tekemään sopimuksen mihin tahansa seuraan.

Kivihalme saapui Kärppiin kaudeksi 2017 – 2018 Colorado Collegesta, joka pelaa Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa. Ensimmäisellä kaudellaan Oulussa Kivihalme pelasi runkosarjassa 44 ottelua tehopistein 4+16=20. Mestaruudeen päättyneissä pudotuspeleissä puolustaja ei kirjauttanut tehopisteitä.

Menneellä kaudella Kivihalme pelasi täydet 60 ottelua tehopistein 9+21=30, ja hänet valittiin Karjala-turnaukseen edustamaan Suomen maajoukkuetta. Kolmessa pelaamassaan hän merkkautti yhden syöttöpisteen. Hopeamitaliin päättyneissä Liigan pudotuspeleissä Kivihalme pelasi 16 ottelua tehopistein 4+5=9.