​Pesonen palaa Kärppiin, Byström Ouluun kaksivuotisella sopimuksella

16.5.2019
​Pesonen palaa Kärppiin, Byström Ouluun kaksivuotisella sopimuksella

Pesonen kiekkoili Oulussa viimeksi kaudella 2007 - 2008. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät on solminut nipun sopimuksia tulevalle kaudelle. Aiemmin julkaistujen sopimusten lisäksi uutena tuttavuutena joukkueeseen liittyy 24-vuotias ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström. Kärpissä piste- ja maalipörssin voittoa mestaruuskaudella 2007-08 juhlinut Janne Pesonen palaa Kärppiin yksivuotisella sopimuksella.

Ludwig Byström / 20.7.1994 / Örnsköldsvik, SWE / Sopimus 2020-21

Modo Hockeyn kasvatti Ludwig Byström siirtyy Kärppiin Florida Panthersin farmijoukkueesta, Springfield Thunderbirdsistä. Kesällä 2012 toisella kierroksella NHL:ään varattu 24-vuotias puolustaja on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2014-15 lähtien, ja on kirjauttanut 260 pelaamassaan AHL-ottelussa pisteet 12+80=92. SHL:ssä Byström on pelannut 140 ottelua Modon ja Färjestadin riveissä.

Byström on hyvin luisteleva ja pelitaitava puolustaja, joka tulee Harri Ahon mukaan istumaan erinomaisesti Kärppien pelitapaan.

- Ludwig on pelaaja, joka tuo dynaamisuutta puolustukseen erinomaisena luistelijana. Hän pystyy pelaamaan monipuolisessa ja vastuullisessa roolissa puolustuksessamme tulevalla kaudella.

Janne Pesonen / 11.5.1982 / Suomussalmi, FIN / Sopimus 2019-20

Kuhmon Kivan kasvatti Janne Pesonen on kaikille Kärppäfaneille varmasti tuttu nimi. Viisi täyttä kautta Kärpissä pelannut Pesonen oli voittamassa mestaruuksia Oulussa keväinä 2004, 2005, 2007 ja 2008 ennen lähtöä Pohjois-Amerikkaan. Kaudella 2007-08 Pesonen voitti koko Liigan maali- ja pistepörssin hurjilla tehopisteillä 34+44=78. Kyseinen kausi on Kärppien historian kuudenneksi tehokkain yksittäinen kausi. Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen Pesonen on edustanut Ak Bars Kazania, HIFK:ta, Skellefteåta, HC Ambri-Piottaa ja viimeisimpänä Växjö Lakersia, jossa mies juhli SHL:n mestaruutta keväällä 2018.

Pesonen on voittanut urallaan Ruotsin, Venäjän ja neljän Suomen mestaruuden lisäksi myös maailmanmestaruuden keväällä 2011.

Ahon mukaan Kärpät saa paluumuuttaja-Pesosesta kansainvälisen tason pelaajan, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan hyökkäyksen keskellä tai laidassa.

- Upeaa saada Pessi takaisin Kärppäpaitaan. Janne on edelleen kansainvälisen tason pelaaja ja hän istuu luotettavana ja vastuullisena pelaajana hyvin tulevan kauden kokoonpanoomme. Pessi on monipuolinen pelaaja joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, mikä on iso plussa.