​Shaun Heshkan optio käytetty – kahdeksalle omalle juniorille liigasopimukset

16.5.2019
​Shaun Heshkan optio käytetty – kahdeksalle omalle juniorille liigasopimukset

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät on päättänyt käyttää Shaun Heshkan sopimukseen kirjatun option kaudesta 2019-20. Lisäksi kahdeksan oman juniorin kanssa on solmittu liigasopimus.

Shaun Heshka / 30.6.1985 / Melville, Saskatoon, CAN

Nyt 33-vuotias Heshka saapui Kärppiin kaudelle 2016-17 ja oli heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueen tehokkain puolustaja ja toiseksi tehokkain kenttäpelaaja pistein 8+24=32. Jämäkkäotteinen puolustaja on esiintynyt edukseen Kärppien takalinjoilla viime kaudet, ja varman oman pään pelaamisen lisäksi Heshka on pystynyt pitämään yllä myös tehokasta hyökkäyspelaamista. Kärpissä pelaamassaan 162 runkosarjaottelussa Heshka on kirjauttanut tehopisteet 26+62=88.

Juniorityö tuottaa tuloksia – omille lupauksille liigasopimuksia

Kärppien pitkäjänteinen juniorityö on jälleen kerran kantanut hedelmää, kun peräti kahdeksan omaa junioria on allekirjoittanut ensimmäisen liigasopimuksensa. Kärppien organisaatiossa jatkavat puolustajat Kalle Loponen, Topi Niemelä ja Jaakko Niskala, sekä hyökkääjät Tommi Järvitalo, Aatu Räty, Aku Räty, Zdenek Sedlak ja Tuukka Tieksola.

- Oulun Kärppien organisaatiossa kasvaa parhaillaan paljon lahjakkaita pelaajia kohti ammattilaisuutta ja paikkaa liigajoukkueessa. Oma juniorituotanto on aina ollut Kärpille suuri voimavara, ja nämä sopimukset pitävät osaltaan huolen siitä, että Kärppien liigajoukkue rakentuu tulevaisuudessakin omista kasvateista, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Tommi Järvitalo / 15.12.1999 / Oulu, FIN / Sopimus 2019-2020

Kärpissä, KKP:ssa ja Kiekko-Laserissa junioriurallaan kiekkoillut Tommi Järvitalo solmi Kärppien kanssa yksivuotisen sopimuksen. Viime kaudella pelaamassaan 22 Nuorten SM-Liigan ottelussa hyökkääjä kirjautti pisteet 4+10=14. 178-senttinen hyökkääjä teki keväällä liigadebyyttinsä Kärpissä ja pääsi pisteille heti ensimmäisessä ottelussaan, kun 19-vuotias hyökkääjä syötti Sami Anttilan iskemän ottelun avausmaalin Pelicansia vastaan. Järvitalo oli mukana voittamassa A-nuorten suomenmestaruutta Kärpissä tänä keväänä.

Kalle Loponen / 13.3.2001 / Hämeenlinna, FIN / Sopimus 2021-22

Pitkäaikaisen Kärppäpuolustajan Jouni Loposen poika, Kalle, seuraa isänsä jalanjäljillä pelipaikan suhteen. Hyvin luisteleva ja kiekollisesti taitava puolustaja pelasi valtaosan viime kaudesta Kokkolan Hermeksen riveissä Mestistä. 30 pelaamassaan ottelussa Loponen kirjautti pisteet 4+8=12. Lisäksi 18-vuotiaalle puolustajalle kirjattiin pelejä Kärppien B- ja A-nuorissa, ja Loponen pääsi tekemään liigadebyyttinsä runkosarjan viimeisessä ottelussa KalPaa vastaan. Loponen edusti Suomea U18 MM-kisoissa huhtikuussa. Loponen on varattavissa tämän kesän NHL-draftissa.

Topi Niemelä / 25.3.2002 / Oulu, FIN / Sopimus 2020-21

17-vuotias puolustaja Topi Niemelä pelasi suurimman osan menneestä kaudesta Kärppien A-nuorissa, mutta pelejä kirjattiin myös B-nuorten SM-sarjassa. Hyvin luisteleva puolustaja edusti Suomea sekä U17 World Hockey Challengessa että U18 MM-kisoissa. Niemelä oli mukana voittamassa A-nuorten suomenmestaruutta tänä keväänä Kärpissä.

Jaakko Niskala / 17.2.1999 / Rovaniemi, FIN / Sopimus 2020-21

Isokokoinen puolustaja Jaakko Niskala oli kaudella 2018-19 tärkeä osa Kärppien A-nuorten suomenmestarijoukkuetta, ollen joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja ja koko Nuorten SM-liigan tehotilaston ylivoimainen ykkönen. 52 pelaamassaan ottelussa Niskala kirjautti tehopisteet 6+19=25, ja +/- tilasto oli komeaa luettavaa; +46. 186-senttinen puolustaja pelasi viime kaudella myös yhden ottelun Mestistä kasvattajaseuransa RoKin riveissä.

Aatu Räty / 14.11.2002 / Oulunsalo, FIN / Sopimus 2021-22

Nuorempi Rätyn kiekkoveljeksistä, Aatu, pelasi suurimman osan kaudesta Kärppien A-nuorissa. Syksyllä 16 vuotta täyttänyt vasemmalta ampuva maaliahne hyökkääjä pelasi Nuorten SM-liigassa 41 ottelua pistein 17+14=31. B-nuorten SM-sarjassa pelaamassaan kuudessa ottelussa Aatu Räty iski muikeat tehopisteet 10+8=18. Nuori hyökkääjä edusti Suomea U17 World Hockey Challengessa ja U18 MM-kisoissa.

Aku Räty / 5.7.2001 / Oulu, FIN / Sopimus 2021-22

Vuoden veljeään vanhempi Aku Räty oli Kärppien A-nuorten neljänneksi tehokkain pistemies tehopisteillä 19+26=45. Veljensä tavoin Suomea U18 MM-kisoissa edustanut hyökkääjä iski kisojen viidessä ottelussa kaksi maalia, ollen Anton Lundellin kanssa joukkueensa toiseksi paras maalintekijä. Aku on varattavissa tämän kesän NHL-draftissa.

Zdenek Sedlak / 23.3.2000 / Zlin, CZE / Sopimus 2020-21 +1

19-vuotias tšekkihyökkääjä Zdenek Sedlak on kiekkoillut Oulussa kaudesta 2015-16 lähtien. Kärppien C-, B-, ja A-nuorissa kiekkoillut isokokoinen (189cm/88kg) hyökkääjä on myös edustanut Tšekin nuorisomaajoukkueita viimeisellä neljällä kaudella. Menneellä kaudella Sedlak pelasi Nuorten SM-Liigassa 37 ottelua tehopistein 17+16=33 ja RoKin riveissä Mestistä 11 ottelua tehopistein 2+3=5. Erinomaisen laukauksen omaava hyökkääjä on varattavissa tämän kesän NHL-draftissa.

Tuukka Tieksola / 22.6.2001 / Jääli, FIN / Sopimus 2021-22

KKP:ssa, Kiekko-Laserissa ja Kärpissä junioriuransa kiekkoillut Tieksola oli jaetulla ykkössijalla Kärppien A-nuorten pistepörssissä kaudella 2018-19. 51 otteluun syntyneet pisteet 15+45=60 oikeuttivat koko Nuorten SM-liigan pistepörssin kuudenteen sijaan. Tieksola edusti Suomea U18 MM-kisoissa, missä viisi ottelua tuottivat tehopisteet 1+3=4. Tieksola teki liigadebyyttinsä helmikuussa 2019 HPK:ta vastaan. Debyytissään Tieksola jäi ilman tehopisteitä, kirjautti kaksi laukausta ja kellotti peliaikaa 12 minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Tieksola on varattavissa tämän kesän NHL-draftissa.