Kärpät matkaa Sveitsiin, Ranskaan ja Ruotsiin

23.5.2019
Kärpät matkaa Sveitsiin, Ranskaan ja Ruotsiin

Viime kaudella Oulussa vieraili Sveitsiläinen Zürich Lions. (Kuva: Jussi Määttä)

Champions Hockey Leaguen alkulohkot kaudelle 2019 – 2020 arvottiin eilen Bratislavassa, Slovakiassa. E-lohkoon arvottu Kärpät saa vastaansa joukkueet Sveitsistä, Ranskasta ja Ruotsista.

Ensimmäisenä E-lohkoon arvottiin ranskalainen Bruleurs de Loups de Grenoble, suomennettuna Grenoblen Sudenpolttajat. Hallitsevan Ranskan mestarin riveissä kiekkoilevat muun muassa Liigasta tuttu Damien Fleury ja Ranskan maajoukkueen vakiokasvo, Euroopan kärkijoukkueissakin kiekkoillut Sascha Treille. Yksi kaikkien aikojen ranskalaiskiekkoilijoista, Cristobal Huet on Grenoblen kasvatti.

Toisena joukkueena E-lohkoon päätyi ruotsalainen Skellefteå AIK. Oulun korkeuksilla, Pohjanlahden toisella puolen majaileva joukkue sijoittui SHL:n runkosarjassa viidenneksi, mutta pudotuspeleissä tie nousi pystyyn lopulta hopealle sijoittuneen Djurgårdens IF:n käsittelyssä. Joukkueen paras pistemies Joakim Lindström sijoittui koko sarjan pistepörssin toiselle sijalle tehoilla 18+24=42.

Ykköskorista E-lohkoon nousi hallitseva Sveitsin Mestari SC Bern. Kolme edellisestä neljästä Sveitsin mestaruudesta voittanut Bern on kiistatta kovimpia joukkueita mitä Champions Hockey Leaguesta tällä kaudella löytyy. Sveitsin maajoukkuemiehistä koostuvan rungon ympäriltä löytyy muun muassa NHL:ssäkin kiekkoillut Mark Arcobello ja KHL:ssä kovaa jälkeä tehnyt slovenialaistykki Jan Mursak. Penkin takaa löytyy myös tuttuja nimiä. Viime kaudella pääkäskijä Kari Jalosen apurina toimi niin ikään Oulusta tuttu Mikko Haapakoski.