Kärpät avasi kesäkautensa - treeniviikon kruunaa taistelu Raksilan herruudesta

4.6.2019

Kausi 2018-2019 päättyi tasan kuukausi sitten, kun hallitseva Suomen mestari HPK vei tiukkaakin tiukemman finaalisarjan nimiinsä legendaarisessa game sevenissä. Kuluneen kuukauden aikana joukkue on lähinnä levännyt sekä pyrkinyt nollaamaan mennyttä kautta ja saamaan ajatuksia irti jääkiekosta.

- Kyllähän se eka viikko meni sen kummemmin mietiskelemättä, mutta sitten alkoikin nuo lätkän MM-kisat, ja pääsi heti taas lajiin kiinni, kärppävalmentaja Lauri Mikkola naureskelee.

- Oltiin tosiaan viikko paikan päällä katsomassa noita kisoja, ja se oli kyllä hieno kokemus. Nähtiin huippupelejä ja huippupelaajia livenä, ja se toi uusia ajatuksia tähän valmennukseen.

Kärppäjoukkueen ensimmäinen yhteistreenijakso starttasi maanantaiaamuna aloituspalaverilla sekä jääharjoituksella. Treenijakson alussa mukana on paljon omia nuoria, joiden kanssa on tehty sopimus, ja toiselle treeniviikolle saadaan lisää väkeä kentälle niin, että lähes koko joukkue on kasassa.

- Vähän reilu kolme kenttää, eli semmoinen kompakti paketti, kuvailee Mikkola tämänhetkistä treenivahvuutta.

- Kaksi ja puoli viikkoa ehditään yhdessä harjoitella. Jakso sisältää neljä jääharjoitusta per viikko ja siihen fysiikkaharjoitukset ympärille. Paljon on tapahtumia ja ihan reippaalla kädellä mennään alusta asti.

Yhteisen harjoitusjakson aikana pelaajien fysiikkaa mitataan erilaisin testein, joilla selvitetään pelaajien lähtöarvoja ja sykerajoja. Näiden pohjalta fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola räätälöi jokaiselle pelaajalle oman treeniohjelman kesän omatoimijaksoa varten.

Ensimmäisen yhteistreeniviikon kruunaa pesäpallo-ottelu Oulun Lippoa vastaan Raksilassa. Mikkolan mukaan alkajaisiksi käydään läpi innokkaimmat pelaajat ja selvitetään, löytyykö joukosta esimerkiksi hyviä lyöjiä tai lukkareita.

- Mahdolliset spesialiteetit otetaan ensin huomioon, ja sen jälkeen aletaan punomaan juonia.

Taistelu Raksilan herruudesta käydään perjantaina 7.6. klo 17.00 alkaen Oulun DataCenter Stadionilla.

Hanki otteluliput ennakkoon TÄÄLTÄ!