Niemelän kesä koostuu aerobisesta harjoittelusta sekä vauva-arjesta

6.6.2019
Niemelän kesä koostuu aerobisesta harjoittelusta sekä vauva-arjesta

Kärpät solmi aiemmin keväällä liigasopimukset kahdeksan oman juniorinsa kanssa, ja harjoitteluryhmä koostuukin ensimmäisellä treeniviikolla pääosin nuorista pelaajista. Jo ensimmäisten yhteistreenien jälkeen nuoret seuratoverit olivat tehneet vaikutuksen pitkän linjan kärppäpuolustaja Mikko Niemelään.

- Mukava oli päästä treenaamaan pitkästä aikaa, ja katsomaan, kun nuoret jätkät painaa hirveää kyytiä. Nykyään nuo nuoremmat pelaajat ovat paljon rohkeampia, jos vertaa siihen, minkälainen itse olin saman ikäisenä. Katselin aika visusti muualle, kun istuin tuolla kopin kulmassa, enkä uskaltanut katsoa silmiin ja muuta, Niemelä muistelee.

Tänä päivänä Niemelä, 28, on yksi joukkueen kokeneimmista ja johtavista pelaajista. Hän on edustanut liigaurallaan lähes yksinomaan Kärppiä, ja lähtee valmistautumaan uuteen kauteen jälleen hyvillä fiiliksillä.

- Tietenkin, kun mukaan tulee uusia jätkiä, paljon omia nuoria sekä muualta ulkopuolelta, niin tuohan se oman mausteensa. Mutta senhän takia tämä on aika hienoa, että taas ruvetaan rakentamaan uutta tarinaa yhdessä.

Niemelä nimesi liikkuvuuden ikuisuusprojektikseen, johon aikoo kiinnittää erityistä huomiota kesän omatoimisella treenijaksolla. Lisäksi puolustaja aikoo painottaa kesäharjoittelussa pitkälti aerobiseen treeniin.

Tuleva kesä tulee poikkeamaan Niemelän aiemmista kesistä huomattavasti, sillä kevään kovimman peliruuhkan keskellä perheeseen syntyi pieni tytär. Kauden päätyttyä kotona on vietetty rauhallista vauva-arkea.

- Vaimon ja lapsen kanssa on tullut oltua kotona, ja onhan se aika ainutlaatuista. Varmaan jokainen, joka on joskus lapsen saanut, tietää, että silloin kannattaa olla mahdollisimman paljon kotona, kun lapset ovat pieniä, Niemelä summaa.