Ludwig Byström: "Nyt on aika kokeilla jotain uutta"

12.6.2019

Ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström, 24, solmi vastikään kahden vuoden sopimuksen Kärppien kanssa. Modo Hockeyn kasvatti on pelannut aiemmin ammattilaisurallaan SHL:ssä sekä AHL:ssä. Tulevalla kaudella mies pelaa ensimmäistä kertaa Liigassa. Byström kertoo olevansa innoissaan uudesta seurastaan sekä kotikaupungistaan.

- En tiennyt paljoakaan Oulusta ennen tänne tuloani, mutta olen kuullut paikasta pelkkää hyvää. Kärpät on hieno ja yksi Euroopan menestyneimmistä seuroista, joka on pysynyt pitkään huipulla.

Byström perheineen on asunut viime vuodet Pohjois-Amerikassa, sillä puolustaja on kiekkoillut Florida Panthersin farmijoukkueessa, Springfield Thunderbirdsissä. Nyt oli kuitenkin aika kokeilla jotain uutta, ja kun Kärpät tarjosi sopimusta, oli siihen helppo tarttua.

Omien sanojensa mukaan Kärpät saa Byströmistä hyvin luistelevan ja kiekollisen puolustajan, jolla on hyvä pelisilmä. AHL:ssä hän sai pelata isoja minuutteja sekä vastuuta alivoimalla.

Maanantain ensimmäisten jääharjoitusten jälkeen puolustaja jaksoi vielä naureskella itselleen.

- Se ei ollut kaunista katseltavaa. Tämä oli ensimmäinen kerta muutamaan kuukauteen. Harjoitus ei sujunut täydellisesti, mutta oli hyvä olla jälleen jäällä.