Aleksi Heponiemelle kunniaa menneestä kaudesta

13.6.2019
Aleksi Heponiemelle kunniaa menneestä kaudesta

Heponiemi (kesk.) vastaanotti palkinnon yhdessä Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkusen (oik.) kanssa.

Kärpissä viime kaudella kiekkoillut Aleksi Heponiemi palkittiin toissapäivänä Prahassa, European Hockey Awardseissa. Vuoden nuoreksi pelaajaksi ehdolla ollut Heponiemi pokkasi palkinnon Djurgårdenin Emil Bemströmin, TPS:n Kaapo Kakon, CSKA:n Kirill Kaprizovin ja Mannehimin Moritz Seiderin nenien edestä.

Palkinnon ovat aiemmin voittaneet jo aiemmin mainittu Kirill Kaprizov ja nykyisin Vancouver Canucksin riveissä kiekkoileva Elias Pettersson, joka edusti tuolloin Växjö Lakersia.

Heponiemi iski Liigan runkosarjassa pelaamassaan 50 ottelussa tehopisteet 16+30=46, mikä oikeutti pistepörssin 12. sijaan. Tulokkaiden pistepörssissä Heponiemi oli ylivoimainen ykkönen.

Kesällä 2017 NHL:ään varattu Heponiemi solmi vastikään kolmivuotisen tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Tapahtumassa palkittiin myös Vuoden eurooppalainen valmentaja, Vuoden eurooppalainen seurajoukkue ja Warrior Career Excellence -palkinto menestyksekkäästä urasta. Kärpät oli ehdolla vuoden seurajoukkueeksi, ja Lasse Kukkonen urapalkinnon saajaksi. Vuoden joukkueeksi valittiin tuplamestaruuden voittanut Frölunda Indians, ja vuoden valmentajaksi samaisen joukkueen käskijä Roger Rönnberg. Urapalkinnon sai Red Bull Münchenin Michael Wolf.