​Krejcik tuli Ouluun menestyäkseen - "En ole kuullut mitään pahaa"

20.6.2019

Kärpät värväsi tulevalle kaudelle riveihinsä viime kaudella Rauman Lukkoa edustaneen Jakub Krejcikin. 27-vuotias tšekkipuolustaja kävi pikavisiitillä Oulussa tutustumassa joukkueeseen, organisaatiion ja kaupunkiin, ja tietenkin myös harjoittelemassa. Ensimmäiset jäätreenit olivat miehen omien sanojen mukaan haastavat.

- Viimeisin jääharjoitukseni oli menneen kauden viimeinen peli, joten siitä on aikaa. Alut ovat aina vaikeita.

Kaukalon ympärillä kaikki vaikutti Krejcikin mukaan olevan kunnossa. Vastaanotto uuteen joukkueeseen oli lämmin, ja uusi kotikaupunki vaikutti viihtyisältä.

- Kaikki on mennyt hyvin. Jätkät vaikuttavat mukavilta ja kaikki auttavat parhaansa mukaan. Kävelin kaupungin läpi, ja se vaikutti täydelliseltä.

Kausi 2018 - 2019 oli Krejcikille ensimmäinen Liigassa. Kotimaansa pääsarjaan verrattuna peli on Suomessa puolustajan mukaan nopeampaa, mutta pienen totuttelun jälkeen peli löytyi. Krejckin viimeisteli viime kaudella viisi maalia ja 19 syöttöpistettä Rauman Lukon paidassa.

- Täällä luistellaan vähän enemmän. Ensimmäinen kuukausi oli haastava, mutta sitten aloin tottua siihen. Mielestäni pärjäsin Raumalla hyvin. Opin siellä paljon. Huomasin sen varsinkin maajoukkueen mukana ollessani. Kun menin sinne Tšekin liigasta, hyppy oli iso. Suomen liigasta ero oli pienempi.

Krejcikin maanmies Radek Koblizek tarjosi uudelle tulokkaalle kattavan tietopaketin Kärpistä ja Oulusta. Krejcikin mukaan puheet olivat pelkästään positiivisia.

- Juttelimme siitä miten asiat toimivat täällä, minkälainen kaupunki on, valmentajista, joukkueesta. Hän kertoi minulle kaiken, eikä sanonut mitään pahaa. Hän vaikuttaa olevan onnellinen täällä.

Katso Krejcikin haastattelu tekstitettynä yllä olevalta videolta!